SM-maantieltä kolme pistesijaa JKU:lle

Ulkoratojen ensimmäiset Suomen mestaruudet jaettiin lauantaina 15.4. Pyhtäällä maantiejuoksuista. JKU:lle tuli kilpailusta kolme pistesijaa. Miesten puolimaratonilla Juho Ylinen oli JKU:laisista paras sijoittuen viidenneksi ajalla 1.06,58. Aika oli samalla Ylisen oma ennätys. Otto Kaario oli kahdeksas ennätysajalla 1.07,53. Miesten sarjassa oli mukana yhteensä neljä JKU:n urheilijaa, Ylisen ja Kaarion lisäksi Jonathan Kilpelä, joka oli 24. sekä Miika Takala, joka joutui keskeyttämään. Miesten kilpailun voitti Lahden Ahkeran Hannu Granberg ajalla 1.06,31.

Miesten 17 -sarjan kymmenen kilometrin matkalla JKU:n Lauri Lakanen juoksi neljänneksi ajalla 34.46,00.

Naisten puolimaratonin voitti Alisa Vainio (Lappeenrannan Urheilu-Miehet) ajalla 1.11,31.  JKU:n Katri Niemistö joutui keskeyttämään kilpailun.

Kestävyysjuoksijat jatkavat SM-kilpailuita 7.5. Helsingissä, jolloin juostaan SM-maastot.

artikkelikuva: Ari Nummela