Yleisurheilun Motonet GP siirtyy korkealle kansainväliselle tasolle – kisat alkavat kesäkuussa Jyväskylässä

Kovassa nosteessa oleva kotimaisen yleisurheilun kärki aloittaa ulkoratakautensa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden (JKU) järjestämässä Jyväskylän Motonet GP:ssä Harjulla 7. kesäkuuta. Kisassa tullaan antamaan jo näyttöjä elokuun Unkarin MM-kisoihin, joten kiihkeää tunnelmaa on taas luvassa.

Motonet GP-sarja tarjoaa tänä vuonna entistä tasokkaampaa kattausta, sillä sarjan kaikki kilpailut kuuluvat Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental-kilpailusarjan pronssisarjaan. Pronssisarjaan nousu lisää kilpailun kansainvälisyyttä – osallistujia on vähintään kahdeksasta maasta ja joka lajissa on vähintään kolmen maan edustus. Euroopan yleisurheiluliiton delegaatti valvoo myös yleisesti järjestelyjen korkeaa tasoa. ”JKU on kokenut kisajärjestäjä ja yhdessä osaavien toimitsijoidemme kanssa saamme kisat upealla Harjun stadionilla toimimaan”, hehkuttaa JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen. Pronssitasolle nousu näkyy myös palkintorahoissa ja tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden hyviin rankingpisteisiin.

Tarjolla 14 kovaa lajia

Motonet GP:n lajikattaus on viime vuosien tapaan laaja. Jyväskylässä kilpaillaan seuraavissa lajeissa:

Miehet: 100 m, 400 m, 1500 m, 3000 m, 110 m aj, 3-loikka ja moukari

Naiset: 100 m, 400 m, 800 m, 100 m aj, korkeus, pituus ja keihäs

Kansalliset lajit: N 3000 m ej, M ja N 100 m kelaus M ja N 400 m kelaus, M ja N tuolikeihäs, M ja N T11-luokan pituus. Lajeista nk. A-lajeihin eli korkeamman palkintorahan kategoriaan kuuluvat M 110 m:n aitajuoksu, M 1500 m, N 100 m:n aitajuoksu sekä N korkeus. Jyväskylän GP-lajit rakennetaan kovatasoisiksi. Esimerkiksi JKU:n omille pika-aitureille Nooralotta Nezirille ja Elmo Lakalle saataneen kovaa vastusta niin koti- kuin ulkomailtakin.

 Lipunmyynti alkaa 1.4. – hyödynnä Early Bird-hinnat huhtikuussa!

Lipunmyynti alkaa aprillipäivänä Liveton verkkokaupassa. Sekä pääkatsomoon että aluekatsomoon on tänä vuonna kaksiportainen hinnoittelu. Perinteiseen tapaan opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, alle 18 -vuotiaat sekä invapaikkaan oikeutetut saavat lippunsa alennettuun hintaan ja aikuisen sylissä istuvat lapset pääsevät kisatunnelmaan ilmaiseksi. Tarjolla on myös VIP-lippupaketteja parhaaseen A-katsomoon. Tutustu ja lue lisää: https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/aikataulu-ja-paasyliput/ .

Lippuja voi myös ostaa suoraan JKU:n toimistolta (Kuntoportti 3) seuraavina ajankohtina: ma 17.4. klo 13-15, to 4.5. klo 13-15 ja to 1.6. klo 13-15. Lisäksi lippuja voi ostaa la 27.5. kauppakeskus Sepästä klo 11-15.

Yleisurheilun Motonet GP-sarja on kesällä 2023 viiden kilpailun mittainen. JKU järjestää Motonet GP:n viidettä kertaa, joten kokemusta kisan järjestämisestä on kertynyt. Viime vuonna Motonet GP Jyväskylä oli Suomen kolmanneksi kovin kisa pisteillä mitattuna, edellä olivat vain Paavo Nurmi Games ja Kuortane Games. ”Kovan kansainvälisen tason ja pistesaldon lisäksi odotamme vahvaa panosta myös omilta urheilijoiltamme kotikisoissa”, linjaa Markku Koistinen.

 

Lisätiedot: 

Markku Koistinen, Toiminnanjohtaja, Jyväskylän Kenttäurheilijat, markku.koistinen@jku.fi

 

artikkelikuva: Esa Jokinen