JKU valittiin vuoden keskisuomalaiseksi urheiluseuraksi

Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) valittiin vuoden keskisuomalaiseksi urheiluseuraksi Keski-Suomen urheilugaalassa perjantaina Laajavuoressa. JKU:n, Keski-Suomen Liikunnan ja Jyväskylän kaupungin yhdessä järjestämä Nuorten Maraton sai samassa tilaisuudessa Jokeri-palkinnon. JKU:n harrasteurheiluvastaava Johanna Leivonen valittiin vuoden keskisuomalaiseksi seuratoimihenkilöksi. Lisäksi JKU:n korkeushyppääjä Sini Lällä valmentajansa Seppo Haaviston kanssa saivat vuoden yleisurheiluteko-palkinnon ja Sara-Elise Ruokonen palkittiin vuoden paraurheilijana.

Keski-Suomen urheilugaalassa palkittiin kuluneen vuoden menestyneitä urheilijoita, seuroja ja seuratoimihenkilöitä. JKU palkittiin gaalassa vuoden keskisuomalaisena urheiluseurana. Kausi 2022 olikin JKU:lle menestyksekäs. Seura voitti viime kauden aikana yleisurheiluseurojen välisistä seurakilpailuista arvostetuimman Kalevan Malja -kilpailun jo seitsemännen kerran seuran historian aikana. Lisäksi JKU voitti muista seurojen välisistä kilpailuista mm. Kultaisen juoksijan, Suomen aikuisurheiluliiton (SAUL) naisten maljan sekä nuorten Seuracup-kilpailun.

Nuorten maraton -tapahtuma palkittiin gaalassa Jokeri -palkinnolla. Nuorten maraton oli JKU:n, Keski-Suomen Liikunnan ja Jyväskylän kaupungin yhdessä järjestämä tapahtuma Jyväskylän viides-, kuudes- ja seitsemäsluokkalaisille. Tapahtuma järjestettiin Finlandia maratonin yhteydessä syksyllä 2022 ensimmäisen kerran ja tapahtumassa olikin mukana yhteensä yli 300 koululaista.

JKU:n harrasteurheiluvastaava Johanna Leivonen palkittiin vuoden seuratoimihenkilönä. Johanna on tehnyt JKU:ssa usean vuoden ajan laadukasta työtä lasten ja masters-urheilijoiden harrastamismahdollisuuksien edistämiseksi ja harrastajien määrä seurassa onkin vuosien aikana kasvanut.

JKU:n urheilijoista viime vuonna uuden ennätyksensä 190 cm hypännyt korkeushyppääjä Sini Lällä palkittiin valmentajansa Seppo Haaviston kanssa vuoden yleisurheiluteko-palkinnolla. Lisäksi kestävyysjuoksija Sara-Elise Ruokonen sai toisen kerran peräkkäin vuoden paraurheilija-palkinnon.

 

 

Artikkelikuva: Heli Toivola