Elmo Lakka aitojen suomenmestari, Anniina tuplamestari

Kuva: Anssi Mäkinen

Anniina Kortetmaa voitti 200 metriä Kalevan kisojen viimeisenä päivänä. Anniina sivusi ennätystään 23,42 ja otti kisoista tuplamestaruuden. ”Alkuerä juoksu tuntui jo vahvalle ja hyvälle, niin tiesin, että tänään kulkee.  Loppukilpailuun saatiin myötätuultakin, kaarteessa ehkä oli vähän vastaista. Olen tyytyväinen tuohon aikaan. Nyt kun lähtee EM-kisoihin, niin voi vielä juosta paljon kovempaa. Jälkikäteen ajateltuna oisin lähtenyt kaarteen kovempaa, koska ajattelin maltilla kaarre, jotta voimat ei mene siihen. Nyt kun tuuli ei ollut niin kova, niin kaarteen olisi voinut juosta kovempaakin, niin loppuaikakin olisi ollut kovempi. Olen tyytyväinen”, Anniina kertoo. Aino Pulkkinen juoksi 24,22 ja sijoittui neljänneksi 200 metrillä.

Elmo Lakka vei miesten 110 metrin aitojen suomenmestaruuden kahdeksannen kerran. Elmon voittoaika oli 13,77. ”Se oli vähän varmistelujuoksu. Siinä tuli vilppilähtö alle ja pikkasen puntti alkoi vähän tutisemaan ja piti ottaa vähän varman päälle lähtö. Eihän siitä sitten sen jälkeen oikein mitään tullut, kun aitajuoksussa ei pitäisi varmistella. Tälleen tällä kertaa. EM-kisoissa ei tarvitse varmistella”, Elmo vakuuttelee. Ilari Manninen aitoi toiseksi ajalla 13,98. ”Ilarin alku oli tehokas ja kolme aitaa tuli ennätysvauhtia, mutta nelosaidan raskas kolhu stoppasi vauhdit. Näissä viime kisoissa on ollut alkukesää parempi vire, mutta tekniikan hallinta kovilla tehoilla on vielä haastavaa”, valmentaja Antti Mero jr. analysoi Ilarin juoksua. Santeri Kuusiniemi jäi alkuerissä matkan varrelle, eikä selvinnyt finaaliin.

Kuva: Anssi Mäkinen

Sini Lällä hyppäsi naisten jännittävässä korkeuskilpailussa toiseksi ylitettyään 185 toisella. ”185 ylitys oli sellainen mitä haluisin hyppyjen olevan. Juoksu ei jatkunut alkuvauhdista niin, että oisin saanut kaarteeseen imun tunteen. Mitaliputki sai jatkoa. Tämä kisa jätti sopivan nälän EM-kisoihin”, Sini jutteli kisan jälkeen. Voittajaksi hypännyt Heta Tuuri taittoi 188 yli ja pronssilla palkittu Ella Junnila ylitti 185 vasta kolmannella yrityksellä. Johanna Nieminen ylitti 172 ja sijoittui kahdeksanneksi.

kuva: Anssi Mäkinen

Miesten 5000 metrillä Otto Kaario juoksi ennätyksellään 14.18,53 viidenneksi ja Eemil Helander palasi kisaradalle ajalla 14.19,52. Heini Ikonen juoksi kuudenneksi naisten 800 metrillä ajalla 2.08,19. Aada Koppeli heitti moukaria 61,34 ja sijoittui kuudenneksi Euroopan kovatasoisimman naisten moukarimaan mestaruuskisoissa. Naisten pituudessa Gia Reinholm ponnisti viidenneksi tuloksella 599 ja Roosa Mähönen venytti kahdeksanneksi tuloksella 584.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=89823