Helanderille ja Kontrolle henkilökohtaiset mestaruudet SM-maastoista

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkue toi SM-maastoista kotiin kolme henkilökohtaista SM-mitalia, kaksi joukkuemestaruutta ja joukkuepronssin.

Eemil Helander ratkaisi miesten neljän kilometrin mestaruuden tekemällä rajun rytminvaihdoksen kahden kilometrin kohdalla ja tiputti muut kannoiltaan. ”Juoksu tuntui rennolta. Treenit on mennyt hyvin, niin luotin omaan kuntooni, että jaksan vikan kierroksen tulla kovaa”, Eemil kertoi. Eemilin ajaksi kellotettiin 11.36. JKU:n miesten joukkue, Eemil Helander, Otto Kaario ja Jaakko Nieminen, sijoittui kolmanneksi Lahden Ahkeran ja Joensuun Katajan jälkeen.

Nuorten U18 EM-kisoihin tähtäävä Luukas Kontro voitti M17 neljän kilometrin matkan ajalla 12.44. ”Mestaruus oli tavoitteena. Viimeisessä ylämäessä oli iskun paikka. Valmentajan kanssa toimii erittäin hyvin yhteistyö ja ollaan talven aikana saatu tehtyä niin hyvää treeniä ilman sairasteluita, että ei oikein paremmin voi mennä”, Luukas kertoi haastattelussa.

15-vuotiaiden tyttöjen neljällä kilometrillä Olivia Puranen puristi kolmanneksi ajalla 15.13. ”Talven hiihtojen jäljiltä juoksu kulki yllättävän hyvin. Kisassa oli hyvä fiilis ja tunnelma koko ajan. Ei ollut juuri haasteita juosta isossa porukassa ja lähtöalue oli onneksi riittävän leveä. Siinä sai hyvin peesiäkin matkalla. Sää suosi, kun aurinko paistoi, muttei ollut kuitenkaan liian kuuma”, Olivia kertasi maastokisan tunnelmia.

Saman ikäisten poikien joukkuekisan ylivoimaiseen voittoon juoksi JKU:n joukkue Valtteri Kinnunen, Kalle Tossavainen ja Vilho Hietala. Valtteri juoksi neljällä kilometrillä kahdeksanneksi 13.50, Kalle sijoittui 13:nneksi 14:16 ja Vilho juoksi 16:nneksi 14:38. ”Aika raskas lenkki, mutta ihan hyvää kulkua oli”, Valtteri iloitsi joukkuemestaruutta.

N19 sarjassa Kiia Paavola sijoittui viidenneksi ajalla 15.01 ja voitti joukkuemestaruuden Emma Rainion ja Sanni Korhosen kanssa. Nämä nuoret naiset kisaavat kaikki myös triathlonissa. Emman isosisko Siiri Rainio sijoittui N22 sarjassa kuudenneksi, 14.38. Radalla Siiri nähdään tavallisesti hieman lyhyemmillä matkoilla, mutta komeasti sujui hieman pidempikin maastolenkki.

Heini Ikonen oli viides naisten neljällä kilometrillä ajalla 14.20. Yleisen sarjan 10 kilometrin joukkuekisassa JKU:n porukka Elina Heikkinen, Katri Niemistö ja Jonathan Kilpelä sijoittuivat neljänneksi 36 sijoituspisteellä.

Kaikki tulokset https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_smmaasto/

Lauantain junnumaastojen ja SAUL-maastojen tulokset https://www.resultservice.fi/2022/sm_maasto_la/ , joissa JKU:n juoksijat voittivat useita mitaleja, muun muassa Mari Hyyppä N50 hopea.