Ilari Manninen karsiutui sadasosalla välieristä MM-halleissa

Ilari Manninen juoksi Belgradin MM-halleissa 60 metrin aitojen alkuerässä ajan 7,74 ja karsiutui sadasosalla välieristä. ”Juoksu oli aika maksimaalinen onnistuminen, sillä vatsataudin jälkeen ei ihan kaikki voimat olleet palautuneet. Yksi parhaiten onnistuneita juoksuja tällä hallikaudella”, Ilari iloitsee.

Nämä MM-hallit oli ensimmäiset globaalit yleisen sarjan kisat Ilarille. ”Kisareissu kokonaisuudessaan oli hieno kokemus. Ympärillä pyöri maailman kärkiurheilijoita. Kisa ei oikeastaan jännittänyt hirveästi, toki vähäsen. Yritin vain saada mahdollisimman hyvän juoksun kasaan vaikean valmistautumisen jälkeen”, Ilari kertoo. Viime hallikautena Ilari pääsi testaamaan vauhtiaan EM-halleissa ja juoksi siellä 60 metrin aidat aikaan 7,90.

Ensimmäiset yleisen sarjan kansainväliset kisat nämä olivat myös Antti Mero jr.:lle, joka toimi joukkueen pikajuoksuvalmentajana. ”Olen ollut mukana nuorten arvokisareissuilla valmentajana. Pääpiirteittäin samalla tavalla nämäkin kisat oli organisoitu. Isona erona oli toki se, että itse kisa oli huikea tapahtuma ja paikalla oli paljon katsojia. Suomen joukkue aikuisten MM-tasolla oli tietenkin pienempi, mitä nuorten kisoissa. Hommia siis joukkeen valmentajan ei ollut niin paljoa ja pystyi keskittymään myös paremmin kisojen seuraamiseen. Toki oli myös huippuhienoa nähdä maailman kovimpien urheilijoiden suirutksia vierestä verkkakentällä. Tuli niitä myös jokunen kuvailtua talteen. Ilari onnistui kisoissa sairastelutaustat nähden erittäin hyvin ja tästä saadaan sopivasti nälkää tuleviin isoihin kisoihin. Ja niitä on varmasti paljon vielä tulossa”, Antti, joka on myös Ilarin henkilökohtainen valmentaja., summaa.

Aitojen tulokset