Hipposhallit 2 kisassa ennätyksiä, mitaleja JKU:hun talvimestaruuskisoista

Hipposhallit 2 -kisassa pääsi kilpailemaan lapset, yleisen sarjan kaikki urheilijat ja mastersurheilijat. Ennätyksiä nähtiin taas upea määrä Hipposhallissa ja kisafiilis oli hyvä. Kansainvälisesti kovimman tuloksen teki Ilari Manninen 60 metrin aidoissa. Ilari juoksi ajan 7,78. ”Ei huono, mutta ei mikään hyväkään. Sellainen perusveto. Tuli pari vähän pahempaa kolhua ja ei ollut teknisesti mitenkään parasta. Tällä viikolla on ollut vähän kovempaa treeniä. Ensi viikko vielä harjoitellaan kovaa ja sitten kevennetään MM-halleihin”, Ilari pohti juoksua ja kauden jatkoa. Suomenennätys nähtiin kuulassa, kun Kirsti Siekkinen pukkasi 11,65, joka on N55 sarjan SE. Kirsti voitti Mastersien Bragan EM-kisoista kolme hopeista mitalia viime viikolla.

Kotikisoissa on hyvä harjoitella kilpailemista, kun suorituspaikat ovat tuttuja niin ei tarvitse turhia jännittää ja voi vain nauttia kilpailemisesta. Ennätysiloittelua nähtiin muun muassa naisten pituuspaikalla, kun 16-vuotta täyttävä Pirkko Järvikylä ponnisti viidelle kierroksella ennätyksekseen 538, jota paransi vielä viimeisellä hypyllä tulokseen 545.”Yllättävän hyvin meni, enkka tuli ja vikassa hypyssä osu kaikki kohdilleen. Ensi viikon perjantaina vielä SM-otteluihin. Sitten hallikausi päättyy siihen”, Pirkko kertoi kisan jälkeen. Pirkon hypystä innostuneena 18-vuotias Johanna Nieminen paransi oman pituusennätyksensä lukemiin 572.”Hyvät fiilikset. Nyt pystyin vihdoin ulosmittaamaan sen kunnon mitä tiesi, että on. Kai sinne otteluihin n lähdettävä, kun ottelulajit näyttää nyt kulkevan”, Johanna naureskelee. Kaipolan Vireen 18-vuotias Olivia Asikainen laittoi vielä paremmaksi ja hyppäsi 582, joka on hänen uusi ennätys. Ensi viikolla hallikausi jatkuu vielä 17-22v. SM-otteluilla sekä 9-15-vuotiaiden isoimmilla hallikisoilla Tampere Junior Indoor Gameseilla.

Lauantaina 5.3. kisatiin Kaustisilla moukarin talvimestaruuskisat. Emmi Mäkäläinen heitti N17 sarjan hopealle tuloksella 53,79. Olli Mäkäläinen oli P15 sarjan hopealla ennätyksellään 42,80. Aada Koppeli heitti 61,73 ja sijoittui neljänneksi yleisessä sarjassa.

Sunnuntaina heitettiin keihään talvimestaruuskisat. Pinja Heino heitti 35,60 ja sijoittui T15 sarjan pronssille. SAUL:n talvimestaruudet ratkottiin samalla. Sami Jämsen heitti M50 sarjan hopealle 46,17. Merja Vuorinen voitti N60 keihään 22,82, N50 keihään mestari oli Kirsi Yijälä 27,85 ja N40 mestaruuden saavutti Hanna Parkkonen 29,95.