Viisi mitalia Jyväskylään mastersien EM-halleista Bragasta

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Annika Savolaisen ja Kirsti Siekkisen viikon mittainen kisareissu Portugalin Bragassa aikuisurheilijoiden EM-hallikilpailuissa on päättynyt. Kirsti Siekkinen saavutti yhteensä kolme hopeamitalia N55 sarjassa. Kirsti Siekkinen sijoittui hopealle 60m aitajuoksussa uudella Suomen ennätyksellä 10.51. Siekkinen rikkoi Suomen ennätyksen myös moniottelussa pistein 4058 sijoittuen hopealle. Hopemitaliin Siekkinen ylsi myös kuulantyönnössä. Annika Savolainen puolestaan ylsi kahteen pronssimitaliin N60 sarjassa. Savolainen oli kolmas pika-aidoissa sekä pituushypyssä ja sijoittui neljännelle sijalle moniottelussa.

Kuvassa Kirsti Siekkinen

Mastersurheilijoiden EM-halleihin oli ilmoittautunut n. 2400 urheilijaa 30 eri maasta. Suomen joukkueessa oli noin 50 urheilijaa. Tällä kertaa Suomesta oli liikkeellä tavallista nuorempi joukkue, joka johtui osittain edelleen haasteellisesta koronatilanteesta. Suomen joukkue saavutti kaikkiaan 32 mitalia, joista 6 kultaa ja 13 sekä hopeaa että pronssia.

Pitkän ja raskaan kisareissun päätteeksi JKU:n Siekkinen ja Savolainen kuvailevat kisojen järjestelyitä osittain kankeiksi:

– Urheilijan näkökulmasta kisajärjestelyissä olisi toivonut olevan hieman enemmän sujuvuutta. Jos sijoituit palkinnoille, vei se kohtuuttomasti aikaa, kun se toteutettiin massapalkintojenjakona. Tämä aika oli pois palautumisesta. Kuulutusta ei juurikaan ollut, joten juoksijat saivat muita enemmän täälläkin huomiota, he sanovat.

Kilpailumatka Bragaan oli kuitenkin antoisa ja menestyksekäs kokemus.

– Ihmiset olivat ystävällisiä ja Braga oli viehättävä ja turvallinen kaupunki. Lämpö ja aurinko olivat suuri plussa, Siekkinen ja Savolainen kuvailevat tunnelmia.

JKU onnittelee Savolaista ja Siekkistä mitalisijoista ja menestyksestä!