Nuorten SM-halleista yhteensä 22 mitalia Jyväskylään

Lauantaina JKU:n urheilijat saavuttivat kaksi mestaruutta ja yhteensä 10 mitalia.

Mestaruuteen ylsi Siiri Rainio N22 1500 metrillä ajalla 4.45,68.”Hyvät fiilikset, oon tyytyväinen. Oli mulle pedattu kisa, kun oli hidasvauhtinen ja Lotta kiristi vauhtia 800 metriä ennen maalia. Pysyin perässä ja vikalla kierroksella vilkkupäälle ja Lotan ohi”, mestaruus oli Siirin ensimmäinen.  Kultaisella mitalilla palkittiin myös Joonas Lapinkero M19 400 metrillä. ”Tarkoituksena oli lähteä vetään ekat 200 metriä niin kovaa, että pääsen kärkeen. Kaveri sisäradalta ähti niin kovaa, että en päässyt kärkeen, mutta tulin sitten loppusuoralla ohi”, Joonas kertoi pirteästi.  Joonaksen ennätys kirjataan nyt 50,23. Joonas hyppäsi pronssisen mitalin M19 korkeudesta 180 ylityksellä.

Kuva: Heidi Lehikoinen

SM-hopealla palkittiin Lassi Nalkki M17 pituudessa tuloksella 671. N22 pituudessa Oona Nieminen venytti hopealle tuloksella 587. ”Ihan ok fiilis. Vähän turhauttaa, että vain kahdella hypyllä sain tuloksella. Olisin toivonut iteltäni aika paljon parempaa. No mitali on aina mitali” Oona kertoi kisan jälkeen. Luukas Kontro joutui taipumaan M17 800 metrin loppukirissä hopealle tuloksella 1.58,11. ”Todella onnistunut juoksi. Paukusta kärkeen ja vauhtia pitämään. Vauhdin pitäminen riitti kakkossijaan ja olen todella tyytyväinen siihen”, Luukas analysoi juoksua.

Kuva: Anssi Mäkinen

Eemil Helander juoksi 1500 metrillä Kontron kanssa saman tyylisen vauhtijuoksun aikaan 3.53,99. ”Ihan ok veto. Piti lähteä pitämään vauhtia 1500 metrillä. Santtu oli vahva loppukirissä. Ihan ei tepsinyt tänään, mutta oli ihan hyvä” Eemil kertoi. Tommi Järvenpää taivuttu M17 seipäästä pronssia tuloksella 410. Pronssille ylsi Johanna Nieminen ylitettyään ensimmäisen kerran 12 metriä N19 3-loikassa. ”Kolmiloikka ei ollut se laji, josta olisin odottanut mitalia, niin oli ihan hauska yllätys,” Johanna kertoo kannustaessaan veljeään Juho Niemistä 3-loikkakatsomossa. Fiinu ylitti seipäässä 365 ja sijoittui N19 seipäässä kolmanneksi.

Sunnuntaina JKU:n mitalisaalis karttui vielä 12 mitalilla

Kuva: Anssi Mäkinen

Eemil Helander juoksi M22 3000 metriltä soolojuoksulla varman mestaruuden ajalla 8.09,89. Eemil johti kisaa koko matkan ja erottui muusta porukasta jo heti kisan alusta lähtien. Nummelan tallin nuorempi kestokone Luukas Kontro voitti M17 sarjan 1500 metrin juoksun 4.03,86. Sara Francis kiihdytti N22 200 metrillä mestaruuteen ajalla 25,22. ”Pitää olla tyytyväinen, kun aika parani kauden parhaasta alkuerässä yli sekunnin, mutta eihän se vielä ihan omaa tasoa ole. Eteenpäin, niin se on aina positiivista”, Sara kertoi tyytyväisenä. Lassi Nalkki taisteli M17 sarjan 300 metrin mestaruuteen ajalla 36,11. Aiemmin päivällä Lassi aitoi pronssia M17 60 metrin aidoissa ajalla 8,05. 

Johanna Nieminen taivutti N19 korkeudesta hopeaa tuloksella 172, joka sivuaa samalla hänen ennätystään. N22 3-loikassa Laura Koivisto venytti uudeksi halliennätyksekseen 12,41 ja voitti hopeaa. ”Alkuun oli aika sellaisia perushyppyjä. Oli vähän vauhdin kanssa hakemista. Jostain tuli sitten vielä viimeset tsempit ja hyppäsin vikalla parhaan”, Laura kertoi. M22 sarjassa JKU:n nuoret miehet voittivat kaksi mitalia pituushypystä.  Kristian Peltola hyppäsi parhaallaan 657 ja pokkasi hopeaa. Juho Nieminen voitti pronssia tuloksella 652.

Juho Koivisto kurotti M19 pronssille 60 metrin aidoissa ajalla 8,12. ”Alkuerässä juoksu ei ihan lähtenyt ja olin vähän huolestunut. Finaalissa luulin, että sain huonon lähdöt, mutta se ilmeisesti olikin ihan hyvä. En muista juoksusta mitään, mikä on hyvä juttu. Olen tyytyväinen. Kesällä tavoittelen voittoa”, Juho analysoi. N22 800 metrillä JKU:hun tuli peräti kaksi mitalia, kun Siiri Rainio palkittiin hopealla, 2.14,12, ja Lotta Mäkinen pronssilla, 2.16,77. ”Tuntuu hyvältä. Parasta on olla taas mukana kisoissa ja tosi kiva, että kuntoa alkaa pikkuhiljaa nousee”, Lotta kertoi.

Kaikki tulokset https://live.tuloslista.com/10664

 

Artikkelikuva: Heidi Lehikoinen