JKU voitti Kultaisen juoksijan yhdeksännen kerran

JKU oli SM-hallien paras seura 94 pisteellä, joka on uudet ennätyspisteet. Toiseksi seurojen välisessä pistekilpailussa sijoittui Tampereen Pyrintö. JKU voitti Kultaisen juoksijan nyt yhdeksännen kerran.

Sunnuntaina JKU:n urheilijat ottivat kaksoisvoitot naisten 200 metriltä, kun Aino Pulkkinen kurotti Anniina Kortetmaan ohi kalkkiviivoilla. ”Alkuerä oli ihan kauhea, kun eiliset juoksut painoi. Kaarteessa en ole niin hyvä, mutta kun pääsen kaarteesta ulos, niin olen loppuvahva”, Aino analysoi päivän 200 metrin juoksujaan. Ainon uusi ennätys kirjataan nyt 23,70 ja Anniinan 23,74.  ”Kaarrejuoksu ei ole jostain syystä nyt toiminut, mutta nyt jotain vaan tapahtu ja se lähti rullaamaan. Happojuoksuja on nyt tullut hallikaudelle vähemmän, niin juoksu ei tullut ihan loppuun asti finaalissa”, Anniina kertasi juoksun kulkua. Kolmanneksi juoksi Milja Thureson ajalla 23,86.

Miesten pika-aidoissa Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen ottivat päivän toisen kaksoisvoiton. Santeri kellotti finaalissa 7,74 ja pääsi jo kahden sadasosan päähän MM-hallirajasta. ”Tänään oli tosi kova tsemppi päällä ja oli nälkä voittaa. Otin telineitä vähän taaksepäin, jotta pääsen paremmin ekan aidan yli. Juoksu oli nyt sellainen mitä olen hakenutkin, ei kauheasti kolhuja ja kova kaveri vierellä. Tiesin, että pystyn juoksemaan tuollaisen ajan”, ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruuden voittanut Santeri kertoi. Ilari juoksi hopealle ajalla 7,75. ”Keskityin reaktioon finaalissa ja reagoinkin hyvin, mutta kiihdytys suuntautu liikaa eteenpäin ja ensimmäiselle aidalle tulo oli alhaalla ja ponnistus lähti vastaan, enkä saanut kunnon vauhtia ensimmäiseen aitaväliin. Taistelujuoksulla 7,75 aikaan, joten taso on noussut viime vuodesta selvästi”, Ilari tykitti kommentteja juoksusta. Kolmanneksi sijoittui Pyry Santahuhta ajalla 8,08.

Hallikauden alusta lähtien nousukuntoaan väläytellyt Sini Lällä voitti naisten korkeuden mestaruuden uudella upealla ennätyksellä 190. ”En vielä itsekkään tajua mitä tapahtui. Viime viikonloppuna maaottelussa pohdin, että miten kilpaillaan muita vastaan, kun viime kisat olin hyppinyt yksin. Ekat hypyt olivat ihan jees. Kun jätin 186:sta kaksi yritystä 188 ja se meni ekalla. Siitä sain jotenkin kerättyä itseni 190. Tiesin, että pääsen yli. Olen tehnyt 190:stä mielikuvaharjoituksia ja tiesin, kuinka se ylitetään”, Sini iloitsi mestaruutta ja uutta ennätystään. Toiseksi sijoittui Heta Tuuri ylittämällä ensimmäisellä yrityksellä 188 ja kolmanneksi sijoittui Ella Junnila tuloksella 188.

Heidi Salminen aitoi 300 metrin aitojen pronssille ajalla 41,02, joka on Heidin ennätys. ”Oli vähän jännä juosta Kuopio-Hallissa, kun täällä on kapeat radat ja kapea aita sekä jyrkät kaarteet. Vire oli tänään hyvä. Juoksen vielä 300 metrin aitojen jälkeen pika-aidat, kun happomatkojen jälkeen tuntuu, että pikamatkat kulkee. En ole niitä harjoitellut Hipposhallien jälkeen, mutta lähden rennosti juoksemaan”, Heidi jutteli 300 metrin aitojen jälkeen.

Miesten pituudessa käytiin senttitaisto niin voitosta kuin pronssista. Pronssimitalikilvassa pidemmän korren vei Julius Toivola, joka hyppäsi kuudella hypyllä 719 ja meni Karim Echahidin ohi pronssille samalla tuloksella, sillä Juliuksen toinen hyppy oli pidempi kuin Karimin. ”Vähän odotinkin senttipeliä tämän päivän kisasta. Hyvä, kun käänty itselle. Tiesin että olen hyvässä kunnossa ja askelmerkki pitää. Hyvällä itseluottamuksella lähdin kisaan ja vikaan hyppyyn. Pitää vaan luottaa itseensä”, Julius kertoi pituuskisan jälkeen.

Kuva: Anssi Mäkinen

JKU voitti sekä naisten, että miesten 4×337 metrin viestit. Naisten ykkösjoukkueessa juoksi Anniina Kortetmaa, Heidi Salminen, Heini Ikonen ja Aino Pulkkinen. Miesten ykkösjoukkueessa juoksi Konsta Alatupa, Ilari Manninen, Santeri Kuusiniemi ja Viljami Kaasalainen.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=86695

Artikkelikuva: Anssi Mäkinen