400 metriä tarjosi JKU:lle mitalisadetta SM-halleissa

Mestaruuteen ylsi lauantaina Viljami Kaasalainen miesten 400 metrillä ajalla 47,18. ” Oon tosi tyytyväinen tuohon aikaan, mutta ei ollut mitkään ihan parhaat jalat. Puoliväliin sai vähän jännittää, että mitä tästä tulee. Juoksu oli tasapaksu ja tuntui, että en hyytynyt lopussa ollenkaan. Loppusuora tuli kuin juna. Olen tyytyväinen, että pystyn nyt juoksemaan hallissa kovempaa kuin viime kesänä”, Viljami analysoi. Konsta Alatupa juoksi hopealle ja varmisti JKU:n kaksoisvoiton ajalla 47,63. ”Ei olisi voinut mennä paremmin. Nyt osu jokainen askel merkkiin. Täydellinen juoksu mun osalta”, tällä kertaa mahakaan ei mennyt sekaisin juoksussa. Naisten 400 metrillä Aino Pulkkinen taisteli todella tasaisen kisan kolmanneksi ajalla 53,29 ja täydensi JKU:n värisuoran pronssilla. ”Nyt oli sellainen fiilis, että mä en halua jäädä tässä neljänneksi, niin kuin Kalevan kisoissa. Mä vaan vedin niin kovaa kuin jaloista pääsi. Kahdesta sadasta kolmeen sataan meni vähän uneksia, mutta vika satanen tuli tosi vahvasti”, Aino kertoi ennen kuin riensi palkintojen jakoon. Voiton vei Milja Thureson, 53,20, ja toiseksi juoksi Viivi Lehikoinen, vain sadasosan Ainoa paremmalla ajalla, 53,28.

Anniina Kortetmaa juoksi hopealle naisten 60 metrin finaalissa. ”Yllättävän hyvä fiilis. Sain nyt pudotettua 60 metrin ajan 7,40:een, ehkä se olisi voinut mennä 7,39:iin. Säästelin finaaliin ja en verkannut siihen kuin yhden rullailun ja telinekokeilut. Huomista 200 metriä varten kävin torstaina harjoittelemassa Kuopio-hallin kaarteita. ”, Anniina kertoo. Lauantain kovin ennätysten rikkoja oli Joonas Lapinkero, joka paransi ennätystään miesten 7-ottelun kolmessa lajissa ja neljännessäkin sivusi. Joonaksen urakka jatkuu sunnuntaina vielä kolmella lajilla. Naisten pituudessa Oona Nieminen hyppäsi 591 ja sijoittui viidenneksi. Eucabeth Kivikangas työnsi 12,16 ja sijoittui kuudenneksi kuulassa. Fiinu Puustinen sivusi ennätystään naisten seipäässä tuloksella 372 ja sijoittui kahdeksanneksi.

Sunnuntaina mitaliodotuksia kohdistuu erityisesti miesten 3000 metrille, naisten korkeuteen ja tietenkin aitajuoksuihin. Toivottavasti mitaleja ja ennätyksiä on luvassa näistä ja monesta muusta lajista. 

Kaikki tulokset: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=86695