SM-hallit Kuopiossa 19.-20.2.

TeamJKU:n joukkueen koko Kuopion SM-halleissa on 36 urheilijaa ja neljä viestijoukkuetta. Ensikertalaisia mahtuu joukkueeseen tälläkin kertaa muutamia urheilija. Yksi SM-hallien ensikertalaisista on Emilia Siltanen. Emilia juoksee Kuopiossa 3000 metriä, vaikka päämatka onkin suuntautunut vieläkin pidemmille matkoille, maratonille ja puolimaratonille. ”3000 metriä on selvästi alimatka minulle, mutta tavoitteena on juosta parempi aika kuin ensimmäisessä kolmen tonnin kisassa pari viikkoa sitten Hipposhalleissa ja haastaa itseni niin, että saan kunnon happokylvyn ja toivottavasti voittaa muutama paremman tilastoajan omaava juoksija”, ensimmäistä hallikauttaan juokseva Emilia kertoo. Emilia juoksi joulukuussa Espanjassa maratonin aikaan 2:45.17, joten kestävyyskunto on ainakin kohdillaan. Kuopion SM-hallit ovat ensimmäiset hallimestaruuskilpailut myös Eemil Helanderille, joka on edellisinä talvina keskittynyt hiihtokisoihin. Eemil aloitti hallikauden jo lupaavasti PM-kisoissa 3000 metrillä ajalla 8.01.17. Eemil saa hallikautensa Kuopiossa avaavasta Topi Raitasesta kovan vastuksen.

TeamJKU ja Tampereen Pyrintö ovat ennakkoon vahvimmat suosikit voittamaan Kultaisen juoksijan eli SM-hallien parhaan seuran palkinnon. JKU:n luottopakeista Elmo Lakka ja Nooralotta Neziri kisaavat tämän hallikauden ulkomailla, eivätkä osallistu Kuopion SM-halleihin, mutta myös Tampereen Pyrinnön syömähampaista muun muassa Reetta Hurske ja Miia Sillman puuttuvat SM-hallien ilmoittautuneista, joten viikonlopun kilpailusta on tulossa tiukka. ”Tilastojen perusteella JKU-tiimi on todella vahva. Mestaruuskilpailuiden luonteeseen kuuluvat kuitenkin yllätykset, joten meidän on oltava hereillä. Tavoitteena on käydä esittelemässä Kultaista Juoksijaa muille ja palauttaa se sitten kotiin Jyväskylään. Lisäksi halliennätys laitetaan uusiksi 4 x kierroksen viestissä molemmissa sarjoissa. ” Valmennuspäällikkö Otto Kilpi lupailee.

Ilmoittautuneet https://kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=29588

Kisasivut https://smhallit.fi/

Artikkelikuva: Esa Jokinen