Baas ja Pulkkinen ennätyksiin 400 metrillä

Naisten 400 metrillä nähtiin hurjaa vauhtia, kun Joensuun Katajan Mette Baas ja Aino Pulkkinen ottivat mittaa toisistaan ihan tosissaan. Baas rynnisti ohi loppusuoralla ja kellotti ajan 53,46 ja Ainon ennätys kirjataan näkyään lukemin 53,64. Ajat ovat kaikkien aikojen tilastoissa sijoilla 3 ja 4. Edellä on vain Ella Räsänen ja Riitta Salin. ”Mette antoi hyvin vastuksen. Toiselle kierrokselle lähdettäessä jännitti, että pääsenkö kärjessä sisäradalle. Ensi viikonloppuna kisakausi jatkuu Ruotsissa PM-hallikisoissa. Vielä en tiedä mitä matkoja siellä juoksen”, Aino jutteli tyytyväisenä uudesta ennätyksestä.

Hipposhalleissa nähtiin myös U18 EM-kisojen tulosrajan alitus, kun Luukas Kontro juoksi 1500 metrillä uuden ennätyksen 4.00,96 ja alitti tulosrajan neljällä sadasosalla. ”Juoksu tuntui alusta loppuun saakka vahvalta, vaikka ei ollut vetoapua. Pystyin juoksemaan tasaisesti ja kirikykyä löytyi. Seuraavan kerran kisaan ensi viikolla Tampereella”, Luukas kertasi tuntemuksiaan juoksun jälkeen.

Antti Mero sr. valmennettavat ottivat kisaa toisistaan miesten 400 metrillä. Viljami Kaasalainen vei tällä kertaa pidemmän korren ajalla 48,63, joka on hänen ennätyksensä lyhyellä radalla. Konsta Alatupa taipui toiseksi ajalla 49,18, joka niin ikään on hänen lyhyen radan ennätys. ”Juoksu tuntui tänään ihan saakelin hyvältä, mutta maha meni sekaisin loppujuoksussa. Tuli ihan kunnon pistos loppusuoralle lähdettäessä. Tuntui, että olisi ollut vielä paukkuja, mutta en pystynyt pitämään pistoksen kanssa juoksuasentoa”, Konsta harmitteli.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson juoksi 60 metrillä jälleen ennätyksen tuntumaan 6,68 ajalla. Naisten 60 metrin voiton vei Savonlinnan Riennon Milla Pirkkalainen ajalla 7,50 ja toiseksi sijoittui Lappeenrannan Urheilu-Miesten Merituuli Jääskeläinen.

Kaikki tulokset