Harju Cup 2 tarjosi onnellisia fiiliksiä ja nuorten EM-kisarajan

Harju Cup 2 nähtiin uusi nuorten EM-rajan rikkominen, kun Juuso Peltola juoksi 110m aidat aikaan 14,26. Armeijan urheilujoukoissa palvelusta suorittavalla Peltolalla oli vain tämä mahdollisuus rikkoa EM-raja. U23 EM-kisoihin rajoja voi rikkoa vielä ensi viikon ajan, mutta Juuso on ensi viikon kiinni armeijassa. Peltolan veljesten nuorempi veli juoksi 100 metrillä uuden piirinennäyksen 10,66, joka on vain kuuden sadasosan päässä U20 EM-rajasta ja varmistelee pikaviestipaikkaansa uudella ennätyksellään.

Naisten 100 metrin voiton vei JKU:n Aino Pulkkinen 11,85 ajalla. Toiseksi kiristi saman seuran Sara Francis 12,09 ajalla. Pulkkinen urakoi Harju Cupissa satasten perään vielä 400 metriä. Aino kellotti ratakierroksen 54,70, joka on Ainon toiseksi kovin noteeraus nelosella. ”Ihan pirun hyvin meni. Jes! Sataset toimivat hyvänä avarina. Nyt päätä jomottaa ja hapottaa, mutta on niin onnellinen olo”, Aino summasi maalissa fiiliksiä kisapäivästä.

Naisten 400 metrin aidoissa Heidi Salminen paransi viikon takaista ennätystään lukemiin 59,10. Aika alittaa U20 EM- ja MM-rajan. ”Ihan hyvin juoksu meni. En muista juoksusta oikein mitään. Neljä ensimmäistä aitaväliä tuli 16 askeleella ja kahdeksannelle aidalle asti 17 askeleella. Juoksu tuli tänään rennommin, kun en sipsutellut aidoille”, Heidi kertoi juoksun kulusta.

16-vuotias Luukas Kontro paransi 1500 metrin ennätystää kuusi sekuntia lukemiin 4.04,31. ”Juoksu pysy hyvin aikataulussa. Loppua kohti jopa hieman kiristy. Tuntu hyvältä juoksu. Lähdettiin tarpeeksi kovalla vauhdilla. Viikon päästä lauantaina kausi jatkuu Motonet GP:ssä Kuortaneella.”

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Salon Vilppaan Wilma Murto, joka hyppäsi seipäässä komeasti 451 yli. Nuorten sarjoissa nähtiin jälleen lukuisa määrä uusia ennätyksiä ja rohkeaa kilpailemista, kun nuoret osallistuivat ensimmäistä kertaa kisoissa muun muassa kilpakävelyyn ja seiväshyppyyn. Kaikki tulokset löytyvät täältä https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=82130.