Lasten ja nuorten kilpailukausi käynnistyi pm-maastoissa Keuruulla

Pitkä kilpailutauko saatiin vihdoin maanantaina päätökseen pm-maastoissa Keuruulla. Junnut ryntäsivät maastoon kilpailun riemusta runsain joukoin. Ilahduttavaa oli huomata kuinka iloisia lapset ja nuoret olivat kisan jälkeen. Kivaa oli ollut ja Keuruun pm-maastokisojen reitti oli ollut mieluisa. Noin kilometrin mittainen reitti alkoi pitkällä nousulla, jonka jyrkkyys vaihteli. Nousun jälkeen juoksijoita haastettiin polun pätkällä, jossa sai olla tarkkana juurien kanssa, mutta kuulemma nimenomaan polkupätkä oli useamman juoksijan mielestä kiva ja haastava. Polku kaartui alamäkeen, mikä olikin monen juoksijan lempipätkä. Alamäki jatkui aina maalisuoralle asti, jossa käytiin tiukkoja loppusuoran kamppailuita. Eriäviä mielipiteitä radan parhaista kohdista kuului. P10 sarjassa juossut Eemeli Roimela tiivisti, että radan paras kohta oli maali. P12 sarjan Joonatan Kulmala taas toivo lisää ylämäkeä. ”Pm-maastoissa juoksu oli parasta. Rata oli tosi hyvä, ehkä ylämäkeä olisi saanut olla vähän enemmän. Oli kivaa päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Pm-ottelut Jämsässä 22.5. on mun seuraava kisa,” Joonatan kertoi.

Pm-maastojen kaikki tulokset.

Junnut pääsevät seuraavan kerran kilpailemaan pm-otteluissa 22.5. Jämsässä. Ilmoittautuminen 18.5. mennessä https://kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=27894.