Saari ja Kontro hopealle SM-maantiellä

Maantiejuoksun SM-kilpailut järjestettiin lauantaina Pyhtäällä. M17 sarjan Luukas Kontro juoksi syntymäpäivänsä kunniaksi hopealle 10 kilometrin matkalla ajalla 33.49,00. ”Hyvä juoksu ja meni niin kuin suunnittelin, että en päästä yhtä nimeä tarpeeksi kauas, kun tiesin, että se juoksee varmasti hyvällä vauhdilla. Lopussa jäin vähäsen siitä, mutta muuten loistava vauhdinjako ja juoksu kokonaisuutena”, Luukas summasi ensimmäistä SM-maantiejuoksuaan.

N19 sarjassa Venla Saari jatkaa väkevää paluutaan ikäluokkansa kärkeen. Päättäväinen ja progressiivinen harjoittelu tuottaa tulosta ja lauantaina Venla palkittiin hopeisella SM-mitalilla. Venla juoksi 10 kilometriä aikaan 37.24,00. ”Suurin osa matkasta taittui porukassa ja lopussa juoksin Ilonan kanssa kahdestaa. Vähän ennen viimeisen kilsan alkua aloin jäämään Ilonasta”, Venla kertasin kisan kulkua. Viime kesän Kalevan kisojen 3000 metrin esteiden hopeamitalisti Alisa Virtanen juoksi kuudenneksi ajalla 38.55,00.

N17 sarjan 10 kilometrillä triathloniakin harrastava Kiia Paavola juoksi viidenneksi ajalla 40.07,00. ”Ensimmäiset 5 km tuntuivat tosi helpoilta ja juoksu kulki. Alkumatkan kova vauhti näkyi toiselle kierrokselle lähdettäessä, jälkimmäinen puolikas oli haastavampi ja vauhti hidastui. Keli oli sopivan lämmin, mutta ei liian kuuma juoksemiseen”, Kiia analysoi kilpailua.

Jarkko Järvenpään voittamalla miesten puolimaratonilla JKU:n Jaakko Nieminen sijoittui viidenneksi ajalla 1.07,47 ja Miika Takala oli ajalla 1.11,07 sijalla 16. Naisten puolikkaalla Emilia Siltasen sijoitus oli 12. ajalla 1.25,15 ja Elina Heikkinen oli ajalla 1.27,09 sijalla 16.

Kaikki tulokset https://live.tuloslista.com/8963