JKU:n uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Otto Kilpi

Otto Kilpi on JKU:n uusi valmennuspäällikkö Jarkko Finnin siirryttyä Suomen Urheiluliittoon valmennuksen ja koulutuksen johtajaksi. Valmennuspäällikkö vastaa JKU:n valmennusjärjestelmän kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, nuorten, huippu-urheilijoiden ja yleisen sarjan kilpaurheilijoiden valmennuksen organisoinnista ja johtamisesta. Valmennuspäällikön työnkuvaan kuuluu Jyväskylän yleisurheilukeskuksen toiminnan johtaminen ja koordinointi sekä osallistuminen yleisurheilun valtakunnallisen valmennusjärjestelmän kehittämiseen yhdessä Suomen Urheiluliiton ja Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa. Kilpi aloittaa työtehtävässä 1.12.

”Uuteen työhön lähdetään innolla ja perustekemisen kautta, niin kuin urheilussakin. Kehittämisen aika on sitten hieman myöhemmin”, Kilpi kertoo.

Otto Kilpi on aiemmalta koulutukseltaan poliisi ja on juuri valmistumassa Liikuntatieteiden maisteriksi. Lisäksi hän suorittaa tällä hetkellä ammattivalmentajatutkintoa. Kilpi hyppäsi pituutta ja juoksi pika-aitoja vuoteen 2019 asti. Urheilu-urallaan Kilpi edusti Suomea kaksissa aikuisten arvokilpailuissa, kun hän hyppäsi pituutta Barcelonan EM-kisoissa 2010 ja halli EM-kisoissa 2011 Pariisissa. Valmennuskokemusta Kilvellä on sekä seura-, että maajoukkuetasolta.

”Haluaisin korostaa yhteistyötä sekä avointa keskustelua ja päätöksentekoa. Urheilijoiden ja valmentajien laadukkaan työnteon mahdollistamisen näen erityisen tärkeänä”, Kilpi kuvailee ajatuksiaan valmennuspäällikön tehtävistä.

”Uskon, että Otto Kilpi on hyvä jatkumo kovien valmennuspäälliköiden sarjassa. Näen Otossa hiomattoman timantin, joka kovalla työllä pääsee varmasti nopeasti sinuiksi valmennuspäällikön työtehtävän kanssa ja tuo seuraan uusia ja raikkaita ideoita. JKU-perhe toivottaa Otto Kilven lämpimästi tervetulleeksi uuteen rooliin”, JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen kertoo.

Lisätietoja:

Markku Koistinen

JKU:n toiminnanjohtaja

040 706 9195

markku.koistinen@jku.fi

 

Otto Kilpi

Valmennuspäällikkö

050 320 5263

 

Kuva: Ville Kangas