JKU-perheeseen uusia urheilijoita

Jyväskylän muuttovoimaisuus yleisurheilukaupunkina säilyy, kun kaupunkiin muutti tänäkin vuonna useampi SM-tason yleisurheilija. Kesän aikana remontoitu Hipposhalli tarjoaa erityisesti pikajuoksuihin Suomen parhaimmat olosuhteet. Jyväskylän Kenttäurheilijoissa ja Jyväskylän yleisurheilukeskuksessa on panostettu koko ajan enemmän valmentajiin ja ammattivalmentajuus on kehittynyt viimeisen vuoden aikana suurin harppauksin. JKU:n ammattivalmentajien ryhmiin onkin ollut vetovoimaa. Osa Jyväskylään muuttaneista urheilijoista toivoivat pääsyä osaksi JKU-perhettä.

Yksi JKU:hun vaihtava urheilija on Kiuruvedeltä Kuopion kautta Jyväskylään muuttanut Sara Francis. ”Jyväskylässä on sellainen kunnon yleisurheilumeininki. Täällä on tosi paljon hyviä urheilijoita ja seuralla on kovat tavoitteet. Jyväskylässä on parasta, että luonto ja ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä. JKU:ssa aina kannustetaan muita, niin se on mun mielestä tosi hienoa. Mulla ei ole siitä kokemusta, niin on tosi kiva päästä mukaan”, Sara perustelee Jyväskylään muuttoa ja halua edustaa JKU:ta.

JKU:n edustusasun pukee ensi kaudella ensimmäistä kertaa seuraavat Kalevan kisa -tason urheilijat:

Sara Francis (-00)

Valmentaja Petteri Jouste

100m 11,75 & 200m 24,06

U20 MM-välierä 2018

Konsta Alatupa (-99)

Valmentaja Antti Mero

100m 10,53 & 200m 21,38

100m Suomen mestari 2019

Santeri Kuusiniemi (-98)

Valmentaja Antti Mero jr.

110m aj. 14,28 & 200m 21,29

U20 EM-välierä 2017

Jere Salo (-92)

Valmentaja Harri Leivonen

keihäs 73,33

Sara-Elise Ruokonen (-99)

Valmentaja Elina Lietzen

3000m ej. 10.51,21

SM 6. 2020

JKU vahvistuu myös muutamalla nuorella urheilijalla Jyväskylään muuton seurauksena. JKU:ta ensi kauden kilpakentillä edustaa muun muassa Iida-Sofia Simola ja Joonas Tikkanen. Suomen Urheiluliitto vahvistaa seurasiirrot joulukuun puolivälissä.