Toinen SM-kilpailupäivä purkkiin Pedersöressä

Pedersören 16/17 SM-kisoissa nähtiin hienoja venymisiä palkintokorokkeelle. Venla Saari tekee päämäärätietoista paluuta kilparadalla voittamalla hopeaa N17 2000 metrin esteissä ajalla 7.23,73. Joonas Lapinkero kirkasti viime vuoden aitojen nelossijan pronssimitaliin juoksemalla finaalissa +2,2 myötätuulessa 14,78. ” Hyvät fiilikset jäi kisasta. Tyytyväinen oon kun kisa meni niin kuin pitikin. Juoksut kulkivat hyvin ja mitalitavoite toteutui”, Joona kertoi palkintojenjaon jälkeen. N17 pituudessa käytiin jännittävä viimeisten kierrosten kilpailu. JKU:n Riikka Savolainen venytti hopealle uudella ennätyksellään 564.  ”Jalat tuntu hyvältä jo verkassa ja tiesin että, jos vaan osuu, niin tulee hyvä kisa. Onneksi viimeisellä hyppy onnistui ja tulos oli sen mukainen”, Riikka iloitsi SM-mitalista. Amanda Kulju koki harmittavan nelossijan jopa kahdesti lauantaina oltuaan N17 aidoissa ennätyksellään 14,40 ja N17 korkeudessa neljäs jääden vain sentin ennätyksestään.

Naantalissa Moona Heikkinen ja Siiri Kihlman voittivat joukkuehopeaa T14 kuulassa ja Iida Pajunen ja Saga Koppeli T15 pituuden joukkuehopeaa. Myös Naantalissa koettiin nelossijojen karuutta, mutta siitähän ammennetaan vain lisämotivaatiota treeneihin, kuten Joonas Lapinkero todisti.