Verso-tiimin blogi: ”Elämää kanalauman keskellä”

Kaks vuotta sitten kesällä muutin kaupunkiin lukion alkaessa. Sitä edelliset 16-vuotta olin asunut maalla, reilu puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväkylässä ja siellä sijaitsevista harjoituspaikoista. Olen saanut koko lapsuuteni kasvaa maalla, niin eläinten kuin luonnon ympäröimänä. Pienestä pitäen olen päässyt myös osallistumaan vanhempieni kanssa heidän työhönsä maanviljelijöinä ja auttamaan heitä heidän työssään, sen minkä vain olen pystynyt.

Uskon vahvasti myös siihen, että omien kotitöiden tekemisellä on ollut myös vaikutusta omaan urheiluun. Muun muassa kivipellolta, kivien heittelyllä, tallista lannan luonnilla kuin pelloilla ja metsässä kulkemisella olen saanut jonkunlaista pohjaa tulevaisuudelle.

Myös ravinnon merkitys urheilussa on suuri. Vanhempieni lähiruuan tuottajina, olen saanut tottunut siihen, että suurin osa vihanneksista ja marjoista tulevat pöytään omasta maasta ja kananmunat omasta kanalasta.

Noin kahden vuoden kaupungissa asumisen jälkeen pyrin aina viikonloppuisin menemään ”kotiin”, osa treeneistä hoituu myös siellä. Eläimet ja luonto auttavat rentoutumaan. Talliin mahtuu tällä hetkellä neljä hevosta ja kaksi kissaa, navettaan puolestaan n.150 kanaa ja kaksi kania, sekä sisälle kaksi koiraa (vielä hetken aikaa olevat 6 koiranpentua) ja kilpikonna. Näiden otusten kanssa ei aika käy tylsäksi. Kotona ollessani tulee aikaa vietettyä eniten koirien ja yhden minulle erityisen hevosen kanssa.

Vaikka kotia on aina ihana palata, niin perheen kuin kaiken muun keskelle, koen, että omalla kohdallani muutto lähemmäksi koulua ja harjoituspaikkoja oli oikea ratkaisu. Täällä pystyn panostamaan niin koulun käyntiin kuin urheiluun ihan erillä tavalla ja koen myös jaksavani nykyään paljon paremmin kuin ennen, joten energiaa jää myös muuhunkin. Omilleen muutto oli minulle vain mahdollisuus, mutta onneksi ”koti” on silti vain ajomatkan päässä! 😊

Aada Koppeli

Verso-tiimi on JKU:n huippu-urheilutiimi, jonka tavoitteena on, että jatkossa yhä useampi JKU:n urheilija kilpailee kansainvälisellä tasolla. Verso-tiimin urheilijoiden ja valmentajien parempia toimintaedellytyksiä on mahdollistamassa Hotelli Verso, Mehiläinen, Valmet, Samla Capital, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja RockOn.