JKU:n urheilijat menestyivät nuorten ja SAUL SM-halleissa viikonloppuna

JKU:n urheilijat tekivät seuran uuden mitaliennätyksen voittamalla yhteensä 25 mitalia nuorten SM-halleista Helsingissä viikonloppuna. Edellinen ennätys oli vuoden 2019 SM-halleista, jolloin Jyväskylään matkasi 19 mitalia Joensuusta. Liikuntamyllyn mitalirohmu oli Aino Pulkkinen kolmella mestaruudella. Ainon kolme SM-valmentajamitalia Aino ojentaa Petteri Joustelle Jyväskylässä. Aino voitti sunnuntaina N22 sarjan 200 metrin, ajalla 24,00, lauantain 60 metrin ja 400 metrin mestaruuksien jatkoksi.

Tuija Helanderin valmennukseen syksyllä siirtynyt Heidi Salminen voitti N17 300 metrin kilpailun uudella ennätyksellään 40,44. Hieman aiemmin sunnuntaina Heidi sijoittui 60 metrin aidoissa kolmanneksi 8,62 ajalla. 60 metrin aidat voitti Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen uudella SE-ajalla 8,25. Vanninen rikkoi Nooralotta Nezirin ja Hanna Korellin nimissä olleen Suomen ennätyksen 8,33. Juho Koivisto kurotti pronssille M17 60 metrin aidoissa 8,34 ajalla. ”Alkuerissä oli parempi juoksu, mutta finaalijuoksukin oli hyvä. En odottanut noin kovaa aikaa. Olen tyytyväinen. 60 metrin aidat on liian lyhyt matka”, Schildtin lukiossa ja Antti Meron kokonaisvalmennuksessa oleva Juho mietti odottaessaan palkintojen jakoa.

60 metrin aidoissa mestaruuden voitti M22 sarjassa Miska Sundberg ajalla 8,18. ”Alku oli huono, mutta loppusuoralla kirin voittoon. Juoksu oli puhdas, kun viime viikolla yleisen sarjan SM-halleissa osuin ensimmäiseen aitaan, niin nyt oli parempi juoksu. Loppu tulee hyvin, mutta alussa on vielä tekemistä”, Miska analysoi juoksuaan. 22-vuotiaiden naisten aidoissa pronssille taisteli Nora-Julia Isoluoma.” Aika vaikea mitali. Juoksu oli vaikeaa alusta alkaen. En tiennyt yhtään missä muut menivät. Olen tyytyväinen, että pystyin juoksemaan näin lähelle ennätystä huonolla juoksulla ja vaikean kauden jälkeen”, Vesa Rantasen ryhmässä harjoitteleva Nora-Julia iloitsi mitaliaan.

200 metriltä hopeisenmitalin nappasi Jonatan Kinnunen M19 sarjassa ajalla 22,77. JKU:n 22-vuotiaat naiset ottivat kaksoisvoiton 800 metrin juoksussa ennätyksillään. Rami Virlanderin valmentama Janette Niemi voitti kultaa ajalla 2.12,86 ja Lauri Hassin valmentama Siiri Rainio kiri hopealle ennätyksellään 2.14,22. Alisa Virtanen voitti sarjaa nuoremmissa hopeaa ajalla 2.13,58. ”Eilen 3000 metrin tavoite oli ennätys. Se tuli ja samoin hopeaa. Tänään 800 metrillä lähdin juoksemaan aikaa, mutta ensimmäinen 400 metriä oli hidas. Hopeaa tuli siitäkin, niin pitää olla tyytyväinen”, isänsä, Kari Virtasen, valmentama Alisa jutteli juoksun jälkeen.

JKU:n urheilijat onnistuivat voittamaan mitaleja hiekkakasalla myös sunnuntaina. Wilhelmiina Harju hyppäsi pituudessa uuden ennätyksen 577 ja voitti N19 sarjan mestaruuden. Vaasaan opiskelemaan ja Olli Kärjen valmennuksessa nykyään oleva Julius Toivola sijoittui M22 pituudessa toiseksi tuloksella 7,01. Juliuksen isän, Jarkko Toivolan, valmentama Kristian Peltola loikki hopealle M19 3-loikassa, 13,87. 19-vuotiaiden naisten 3-loikasta Oona Nieminen pokkasi hopeaa tuloksella 12,19.

Kaikki tulokset.

Tampereella järjestetyt SAUL SM-hallit olivat JKU:lle menestyksekkäät

Seuramme aikuisurheilijat saavuttivat viikonlopun kisoissa yhteensä 24 kulta, 22 hopeaa ja 22 pronssia. Kisojen kohokohtia olivat N50+ sarjojen 4 x 200 metrin viestin kolmoisvoitto, Jaana Siekkisen N50 Suomen ennätys painonheitossa ja Terhi Kokkosen N70 Suomen ennätys 60 metrin aidoissa. JKU onnittelee kaikkia osallistujia ja toivottaa maaliskuun EM-kisoihin Bragaan lähtijöille hyviä treenejä tuleville viikoille!