Nuorten SM-hallien ensimmäinen päivä tarjosi JKU:lle 11 mitalia

Lauantain ensimmäisen mitalin voitti Wilhelmiina Harju. Wilhelmiina loikki hopealle N19 3-loikassa halliennätyksellään 12,35. N22 pituuskisassa Oona Nieminen hyppäsi 589 ja sijoittui toiseksi. ”Päivän kisavire oli hyvä. Kroppa tuntui hyvältä, mutta ponnistus ja tekninen tekeminen olivat vähän pehmeää. Juoksu oli tänään hyvä. Huomenna loikasta haetaan voitto kotiin ja 13 metrin tulos. Tavoitteena myös rikkoa ME”, Oona kertoo tavoitteikseen ehkä pieni pilke silmäkulmassa. Kisan voitti Tampereen Pyrinnön Olivia Mäkinen samalla tuloksella, mutta paremmalla toisella hypyllä. Kolmanneksi hyppäsi JKU:n Roosa Mähönen, joka paransi ennätystään 16 senttiä tulokseen 569.

19-vuotiaiden miesten pituuskisastakin matkasi Jyväskylään kaksi mitalia, kun Kristian Peltola hyppäsi hopealle 690 ja Jonatan Kinnunen pronssille 686. Molemmat tekivät kisassa uudet ennätykset. ”Ihan ok kisa. Vähän jäi hampaankoloon, kun olisi voinut se seitsemän metriä tulla, mutta ihan voi olla tyytyväinen. 60 metrin finaali oli pituuuskisan välissä, niin pituuspiikkareilla ihan hyvin juostu uusi ennätys 7,05. Huomenna vielä loikka”, Kristian jutteli pituuskilpailun jälkeen. Kiertävällä radalla mitalikorokkeelle kiipesi Alisa Virtanen N19 3000 metrin jälkeen. Alisa sijoittui toiseksi tuloksella 10.05,26. Heini Ikonen voitti N22 sarjan puolta lyhyemmän matkan ajalla 4.43,85.

Etusuoralla Arttu Peltola tykitteli M19 sarjan hopealle 6,99 ajalla. 22-sarjan naisten 60 metrin loppukilpailussa nähtiin draamaa, kun Lotta Kemppinen ja Sara Francis liputettiin ulos varaslähtöjen takia. JKU:n naiset Aino Pulkkinen ja Sanni Mahonen käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja juoksivat kaksoisvoittoon, ajoilla 7,44 ja 7,62. ”Tosi hyvältä tuntuu. Hallikausi on ollut tosi vaikea, niin en uskonut mitaliin. Aika erityisesti miellyttää, kun pääsin näin lähelle omaa ennätystä. Huomenna vielä 200m”, Sanni iloitsi hopeamitalia. Lauantain kisapäivä päättyi 400 metrin juoksuihin. Aino Pulkkinen kipaisi vielä 60 metrin päälle 400 metriä ja sieltä irtosi mestaruus. ”Hyvin meni, tuli kultaa ja ennätys 60 metriltä. Juoksu oli rennompi kuin Tampereella. Olen tyytyväinen ja 400 metriä meni hyvin, kun voitin. Olisi ollut kiva juosta peesissä, mutta tällä 200 metrin radalla se ei oikein onnistu”, Aino juhli tuplamestaruutta.

Tulokset.

Tampereella SAUL SM-hallit käynnistyi myös mitalisateessa. Jättipottina oli vanhimpien naisten 4 x 200 m viestissä kolmoisvoitto Jyväskylään.