JKU voitti SM-hallien Kultainen juoksija -palkinnon

Sunnuntai oli JKU:n päivä yhdeksällä mitalilla SM-halleissa. Elmo Lakka juoksi miesten pika-aidoissa selkeään mestaruuteen kauden parasta aikaansa sivuten, 6,69. Ilari Manninen varmisti jälleen JKU:lle aidoissa kaksoisvoiton juostuaan aidat aikaan 7,02. ”Hyvin meni siihen nähden, että ensimmäisellä aidalla oltiin Viktor Kanteleen kanssa käsikynkkää. Siihen nähden tosi hyvä juoksu ja kauden paras lähtö. Tuli homma hoidettua”, Ilari kertoi tyytyväisenä juoksun jälkeen. Naisten pika-aidoistakin matkasi Jyväskylään kaksi mitalia. Nooralotta Neziri juoksi varman finaalijuoksun ja voitti ajalla 8,07. Viime vuosien tasainen kilpakaveri Reetta Hurske hylättiin varaslähdön takia finaalissa. Tampereen Pyrinnön Lotta Harala aitoi hopealla ja pronssille kurotti JKU:n Julia Enarvi. ”Finaali oli taistelujuoksu. En oikein muista siitä mitään. Ihan ok, mutta haluan juosta vielä kovempaa. SM-kisoissa kilpaillaan mitaleista ja mitali lämmittää”, ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin voittanut Julia iloitsi.

Päivän ehkä iloisimmat tuuletukset nähtiin Sini Lällän toimesta korkeuspaikalla. Sini voitti pronssi uudella ennätyksellään 185. ”Olen tosi tyytyväinen. Viisi vuotta sitten hyppäsin edellisen ennätykseni ja nyt vihdoin. Ensimmäinen ja kolmas yritys 188:sta olivat hyviä. Tänään tuli aika paljon hyppyjä. Nyt hyppy toimii, kun vaihdoin vauhtia tälle kaudelle. Hyppään nyt lentävän kuuden askeleen vauhdilla, enkä enää ota loikkia alkuun. Kaarre imee hyvin, mutta pitää vielä oppi lukemaan uutta merkkiä”, Sini kertoi harjoituskauden muutoksestaan, joka selvästi tuottaa tulosta. Iloinen oli myös kisojen yllätyspronssimitalisti Julius Toivola. Julius hyppäsi 709 pituutta, joka oikeutti kolmanteen sijaan. ”Ensimmäinen yleisen sarjan mitali. Ihan hyvä kisa siihen nähden, että on ollut vähän takareisi ongelmia. Taistelumitali. Vähän jäi tulos hampaankoloon, olisin voinut tehdä vielä paremman tuloksen”, Julius mietti kisan jälkeen.

Naisten 800 metrillä nähtiin kolme JKU:n juoksijaa kuuden joukossa. Mitalin pokkasi tällä kertaa itselleen Heini Ikonen ajalla 2.12,34. ”Loppu tuli ihan hyvin. Oli hidas alku, kun kukaan ei halunnut vetää. Tuli vähän kiire B-erän aikaan. Onneksi Nathalie lähti vetämään ja sen peesissä oli hyvä juosta, vaikka vähän jäinkin. 800 metrin jälkeen 300 metrin viesti kulki hyvin. Oli palautunut olo ja juoksu tuntui paremmalta kuin 800 metrin kisassa”, ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin voittanut ja kestävyysjuoksijoiden joukkueessa viestin juossut Heini jutteli kisan jälkeen mitali- ja ennätys-Mariannen kanssa.

Aino Pulkkinen juoksi 200 metrillä mestaruuteen ajalla 24,14. Aino ankkuroi naisten ykkösjoukkueen 4×300 metrin viestin voittoon ja pokkasi siis viikonloppuna kaksi kultaista ja yhden pronssisen mitalin. JKU:lla oli naisten viestissä peräti neljä joukkuetta. Ykkösjoukkueessa juoksi Pulkkisen lisäksi Heidi Salminen, Emmi Mäkinen ja Hilma Kinnunen. Kolme muuta joukkuetta oli koottu lajiryhmittäin, kestävyysjuoksijat, hyppääjät ja pika- ja aitajuoksijat. JKU palkittiin SM-hallien parhaana seurana Kultainen juoksija -palkinnolla. JKU keräsi SM-halleissa 75 pistettä ja voitti toiseksi sijoittuneen Tampereen Pyrinnön 23 pisteellä.

Kaikki tulokset.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan nuorten Suomen mestaruuksista Helsingissä.