Verso-tiimi vahvistuu kuudella nuorella urheilijalla

Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) panostaa entistä enemmän myös huippu-urheiluun. Verso-tiimin tavoitteena on, että jatkossa useampi JKU:n urheilija kilpailee kansainvälisellä tasolla, vähintään EM-kilpailutasolla. Ensimmäisenä kesänä Verso-tiimiläiset pääsivät edustamaan Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa 17 kertaa ja lajisuorituksia tuli yhteensä 27. Verso-tiimi tukee urheilijoiden kehittymistä kansainväliselle tasolle erityisesti ulkomaankilpailutoiminnan ja leirityksen kautta. Kaudella 2019 Verso-tiimin tuki oli mahdollistamassa muun muassa Petteri Jousteen ja Antti Mero jr:n läsnäoloja arvokisoissa. Tiimin tuki auttoi myös Juuso Peltolan ja Elmo Lakan kansainvälisten kilpailumatkojen toteutumisessa.

Verso-tiimi vahvistuu kaudelle 2020 kuudella urheilijalla. Uusina urheilijoina Verso-tiimiin liittyy Jyväskyläläistynyt Lassi Saarinen, joka vaihtaa vuoden vaihteessa Keuruun Kisailijoista Jyväskylän Kenttäurheilijoihin. Lassi heittää keihästä ja oli viime kesänä nuorten EM-kisoissa 8. Viisi uutta tiimiläistä ovat nuoria 2002 syntyneitä lupauksia, joten tulevaisuus Jyväskylässä näyttää kirkkaalta. Alisa Virtanen juoksee 800 metriä ja 1 500 metriä ja on edustanut Suomea jo useammassa nuorten arvokilpailussa muun muassa Euroopan nuorten olympia festivaaleilla (EYOF), U18 EM-kisoissa sekä Nuorten olympialaisissa. Myös kolmiloikkaaja Jonatan Kinnuselta löytyy EYOF arvokisaedustus viime kesältä. Nuorten Ruotsi-ottelussa mukana olleet pikajuoksija Arttu Peltola ja kolmiloikkaaja Wilhelmiina Harju liittyvät uusina kasvoina Verso-tiimiin. Erittäin lupaava moukarinheittäjä Aada Koppeli olisi varmasti ollut jo mukana nuorten arvokilpailuissa, ellei juuri hänen ikäluokkansa olisi suomessa kivikova ja nuorten kisoihin niin tiukat osallistumisrajoitukset.

Verso-tiimin nimikkoyhteistyökumppani Hotelli Verso ja yhteistyökumppanit Mehiläinen, Samla Capital, Valmet, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto sekä Rock On ovat mukana mahdollistamassa Verso-tiimin urheilijoiden nousun kansainväliselle tasolle urheilijoiden henkilökohtaisten tukitiimien kanssa.

Tutustu kaikkiin Verso-tiimiläisiin ja heidän valmentajiinsa Verso-tiimin sivuilla jku.fi/verso-tiimi/.