Kirittäret ja Jyväskylän Kenttäurheilijat aloittavat yhteistyön

Jyväskylän viimevuosien urheilullisesti kaksi menestyneintä urheiluseuraa ovat kirjoittaneet 1 + 1 mallia olevan yhteistyösopimuksen.

JKU on mennyt viime vuosina suurin harppauksin eteenpäin ja on onnistunut mm. voittamaan menestyneimmän seuran palkinnon eli Kalevan maljan viisi kertaa kuudessa vuodessa. Seuran jäsenmäärä lähestyy jo kahta tuhatta ja kilpailulisenssejä on noin 1300. Kilpailutoiminta on vahvaa ja valmennustoimintaa järjestetään lähes kaiken ikäisille ja monen tasoisille. JKU:ta voidaan monestakin syystä pitää Suomen johtavana Yleisurheiluseurana.

Kirittäret on kautta aikain menestyksekkäimpiä pesäpalloseuroja maassamme. 2000-luvulla Kirittäret on voittanut kymmenen (10) mestaruutta naisten Superpesiksessä ja yhteensä kahdeksantoista (18) mitalia. Naisten Superpesis on maamme katsotuin naisten palloilusarja ja Kirittärien kotiotteluissa yleisöä käy vuodesta toiseen noin 1000 katsojaa/ottelu, parhaimmillaan loppuotteluissa yleisömäärät ovat lähes 3000. 

Vesa Rantanen vastaa Kirittärien fysiikkavalmennuksesta

JKU:n ammattivalmentaja Vesa Rantanen aloittaa Kirittärien nopeus- ja fysiikkavalmentajana. Lisäksi osa työstä kohdistuu myös B-junioreiden sekä talent-ryhmän fyysisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Vesa Rantanen on 43-vuotias entinen huipputason seiväshyppääjä. Vesan ennätys on seipäässä 572 ja hän on moninkertainen arvokisaurheilija. Vesa on valmentanut yli kymmenen vuoden ajan yleisurheilussa eri lajiryhmien urheilijoita ja lisäksi Vesa on ohjannut muiden lajien urheilijoiden fysiikkaharjoituksia. JKU palkkasi hänet yhdeksi seuran ammattivalmentajista nyt lokakuun alusta.

JKU panostaa nyt vahvasti valmennukseen, valmentajien osaamiseen ja päivittäisvalmennukseen. Seura on palkannut kolme ammattivalmentajaa, joiden työnkuvista pyritään saamaan mahdollisimman täysipäiväisiä. Yhteistyö Kirittärien kanssa antaa tähän mahdollisuuden, kertoo JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen. Rantasen työnkuva muodostuu yleisurheilun puolella oman ryhmän valmennuksesta, lukion aamuvalmennuksesta, lajikouluista, muiden valmentajien sparrauksesta sekä Suomen Urheiluliiton määrittelemistä tehtävistä. Kirittärien sopimuksen avulla Rantasen työnkuvasta saadaan täysipäiväinen. Yhteistyö antaa valmennuksellisesti paljon Kirittärien lisäksi myös Rantaselle itselleen. ”Kirittäret on menestyksekäs pesäpalloseura ja ollut aina myös hyvin fyysinen joukkue. On hienoa, kun saan mahdollisuuden tarjota joukkueelle ehkä jotain uutta ja erilaista fysiikan harjoittelun kokonaisuuteen”, Rantanen kommentoi yhteistyötä.

”Kirittäret seurana päätti jo viime vuonna panostaa junioreiden valmentajiin ja siitä hyvä tulos oli C-tyttöjen SM-pronssi kaudella 2019. Tämä on jatkumo sille ja seuralta toiminnallisesti ja taloudellisesti iso panostus,” kertoo Kirittärien johtokunnan jäsen Armi Ahola. Tähän ei olisi mahdollisuutta, ellemme olisi urheilun lisäksi menestyneet tällä ja edellisenä vuonna myös taloudellisti.

Kirittärien Nalle Viljanen näkee tämän edistävän Superin joukkuetta ja pelaajia henkilökohtaisessa kehittymisessä. ”On myös hienoa, että yhteistyön myötä meidän juniorivalmentajia pääsee JKU:n valmentajakoulutukseen,” Viljanen kommentoi. Lisäksi suunnitelmissa on, että jatkossa pesäpalloa tai yleisurheilua harrastavien lasten olisi mahdollista käydä tutustumassa toistensa toimintaan. ”Yleisurheilua harrastaville tytöille olisi hyvä saada heittämistä lisää”, kertoo JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko näkee, että kun ”peli” on avattu yhteistyölle, niin keskustelua jatketaan yhteistyöstä eri asioissa esim. markkinoinnin puolella. Ottelu- ja kisatapahtuminen kehittämistä ja katsojamarkkinointi voidaan tehdä yhdessä samoin kuin yhteistyökumppanitoimintaa.

 

Lisätietoja yhteistyöstä:

Jyväskylän Kenttäurheilijat                                        Kirittäret

Markku Koistinen                                                       Petri Kaijansinkko

toiminnanjohtaja                                                        seurajohtaja

p.040 706 9195                                                          p.0400 540 977

markku.koistinen@jku.fi                                          pete.kaijansinkko@icloud.com