Lähes 300 urheilijaa kilpaili Harjun pimenevässä illassa

Yksi Elokuun kisojen kovimpia kisasuorituksia oli kun HIFK:n Matilda Bogdanoff otti revanssin Harjun aitojen kanssa. Tällä kertaa 100 metrin aidat ylittyivät huippuaikaan 13,12 (+0,3), joka jää vain sadasosan Matildan ennätyksestä. Ennätyksen makuun Matilda kuitenkin pääsi tiistaina Harjulla, kun sileä 100 metriä taittui uuteen ennätysaikaan 11,97 (+0,2). Radalla Jyväskyläläisiä ilahdutti erityisesti Aino Pulkkisen vahva paluu 200 metrin kisoihin. Aino on toipumassa jalkaterävammasta oivaan syyskuntoon juuri ajoissa nuorten SM-kisoihin ja SM-viesteihin. Tiistaina Harjulla Aino voitti naisten 200 metriä ajalla 24,51. ”Olen ihan tyytyväinen juoksuun. Ei ollutkaan niin paha kuin mitä ajattelin. Lähden hakemaan Porvoon SM-kisoista kultaa,” Aino puhkui taisteluintoa viikonlopun kisoihin. Aino uhkasi myös, että tulevaisuudessa hänet voisi nähdä myös mustana hevosen kilpakävelyssä, jos taistelu Kalevan maljasta menee tiukille. Ainon kannattaisi ehkä varoa mitä uhoaa, sillä SM-viesteissähän on kilpakävelyviestikin. Olisikohan Ainosta mustaksi hevoseksi myös viestiin…

Junnut, yleisen sarjan urheilijat ja mastersurheilijat päättivät Harjun kilpailukauden yhdessä samoissa kilpailuissa. ”Elokuun kisat olivat loistava päätös tälle kisakaudelle 2019. Keli suosi, kilpailijoita oli paljon ja ennätyksiä rikottiin. GP-kisakin voisi olla hieno tapahtuma Harjun pimenevässä illassa, jos vain keli suosisi Elokuussa. Tänä vuonna suosi, kun taas viime vuonna ei. Elokuun kisat ovat monelle urheilijalle ja toimitsijalle haikea kisa, kun kauden viimeisiä kisoja viedään. Hyvin taas kenttähenkilökunta ja toimitsijat hoitivat hommansa. Harju on tunnelmallinen urheilukenttä kaupungin ytimessä – Harjulla on taikaa”, JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen myhäili Harjun pimentyneessä illassa, kun viimeinenkin laji oli saatu maaliin. Vaikka osalle urheilijoista kausi päättyykin Elokuun kilpailuihin, niin osalla on vielä kauden pääkilpailut edessä. 19–22-vuotiaiden osalta kilpailukausi jatkuu viikonloppuna SM-kilpailuilla Porvoossa ja 17–11-vuotiaat taas lähtevät bussilla Seinäjoelle Seuracupin Superfinaaliin taistelemaan voittopokaalista.

Elokuun kisojen kaikki tulokset.