Suomen Ruotsi-ottelujoukkueeseen 10 urheilijaa JKU:sta

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden suuri panostus junioreihin alkaa tuottaa tulosta maajoukkuetasolle. Ruotsi-ottelussa on tänä vuonna mukana kuusi JKU:n omaa kasvattia, kun Suomea edustaa maaottelussa Ilari Manninen, Eemil Helander, Arttu Peltola, Heidi Salminen, Alisa Virtanen ja Wilhelmiina Harju. Juniorityön lisäksi JKU on onnistunut panostamaan myös huippu-urheiluun. Paikkakunnalle hakeutuu maajoukkuetason urheilijoita olosuhteiden, valmennuksen ja hyvän seurahengen perässä. Jyväskylään muuttaneet urheilijat ovatkin mahtavasti ottaneet Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seuran omakseen ja JKU-kasvatit ovat toivottaneet uudet jäsenet avosylin vastaan.

Tulevana viikonloppuna Tukholmassa käytävään Ruotsi-otteluun on valittu JKU:sta kuusi urheilijaa aikuisiin ja neljä nuoriin. Aikuisissa Suomen joukkueen mieskapteeninkin roolia kantava Elmo Lakka juoksee 110 metrin aidat seurakaveri Ilari Mannisen kanssa. ”Kolmas maaottelu mulle, yksi kauden kohokohtia. Kunto on nyt ollut viime treeneissä aika lupaava, joten odotan kyllä viikonloppua”, Antti jr. Meron valmentama Ilari kertoo. Naisten toisena kapteenina toimii Hanna-Maari Latvala, joka juoksee Tukholmassa 200 metriä ja 4×100 metrin viestissä. Nuorten maajoukkueesta aikuisiin ryminällä noussut 18-vuotias Eemil Helander juoksee 3 000 metrin esteet. ”Hieno päästä mukaan Suomen kärkiyleisurheilijoiden kanssa samaan reissuun ja joukkueeseen. Omaan estekisaan lähden hakemaan hyvää aikaa ja jokainen päänahka on plussaa. Vauhtia kyllä varmasti piisaa riittävästi”, kommentoi ensimmäiseen aikuisten maaotteluun lähtevä Eemil Helader. Nooralotta Neziri kantaa kortensa kekoon joukkueen puolesta 100 metrin aidoissa ja 100 metrin sileällä. Anniina Kortetmaa juoksee Ruotsi-ottelussa jopa kolme matkaa 100 metriä, 200 metriä ja 4×100 metrin viestissä. Maaottelun pikaviestissä Anniina ja Hantta pääsevät hiomaan vaihtoaan timanttiseen kuntoon myös kahden viikon päästä kisattavia SM-viestejä silmällä pitäen.

17-vuotiaiden maaottelu kisataan lauantaina ja sunnuntaina jo päivällä, mutta viestit juostaan ison yleisön edessä illalla aikuisten maaottelun yhteydessä. Nuorten joukkueessa mukana on Arttu Peltola, joka juoksee Ruotsi-ottelussa lauantaina 100 metriä ja 4×100 metrin viestissä. Heidi Salminen urakoi joukkueen puolesta 400 metriä sileänä ja aidattuna sekä vielä viestissä. Alisa Virtanen juoksee sunnuntaina Tukholman Olympiastadionilla 800 metriä ja Wilhelmiina Harju hyppää lauantaina kolmiloikan.

 

Kuva: Anssi Mäkinen