JKU Kalevan kisojen paras seura!

Viime viikonlopun Kalevan kisat olivat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kaikkien aikojen parhaat mitaleissa ja pisteissä laskettuna. JKU voitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa yhteensä yhdeksän mitalia. Hanna-Maari Latvala, Anniina Kortetmaa ja Eemil Helander venyivät tuplamitalisteiksi. Nooralotta Neziri, Elmo Lakka ja Ilari Manninen voittivat mitalit pika-aidoista. Edellinen mitaliennätys oli Kuopion Kalevan kisoista vuodelta 2014. HKV oli Kalevan kisojen mitalitilaston kakkonen seitsemällä mitalilla.

Kalevan malja – pisteitä JKU keräsi Kalevan kisoista huikeat 98, joka on jopa 34 pistettä enemmän kuin viime vuonna. Pistesaalis on suuri vaikka kovia nimiä jäikin viime hetkellä pois viivalta, kuten viime vuoden 400 metrin mestari Aino Pulkkinen, viime vuoden tuplanelonen Viljami Kaasalainen ja seitsenottelija Elisa Kirvesniemi. TeamJKU kuitenkin venyi hienosti viikonloppuna ja pistesijoja putoili JKU:n urheilijoille. Kalevan kisoista suurimman pistepotin keräsi HKV, joka sai kokoon yhden pisteen enemmän kuin JKU. Suuret seurat kokoavat nykyään isomman osan jaossa olevista Kalevan malja – pisteistä, joten myös muut seurat, jotka taistelevat Kalevan maljan voitosta kerryttivät pistetiliään reippaasti Kalevan kisoissa. JKU:n mahtava menestys Kalevan kisoissa nosti JKU:n tänäkin vuonna Kalevan maljan kärkikamppailuun kolmannelle sijalle. Pisteitä lähdetään hakemaan lisää heti viikonloppuna Kankaanpäästä nuorten 16–17-vuotiaiden SM-kisoista ja seuraavan viikonloppuna nuorten SM-moniotteluista.

Kuva: Ari Nummela