Nuorten arvokilpailuputki puolivälissä

Kesän 2019 nuorten arvokilpailuista on nyt puolet kisattu, U23 EM-kisat ja opiskelijoiden MM-kisat. Edessä on vielä U20 EM-kisat sekä Euroopan nuorten olympiafestivaalit. Alle 20-vuotiaiden EM-kisat käydään 18.-21.7. Boråsissa Ruotsissa. JKU:sta junioreiden EM-kisoihin matkaa kuvassa olevat  Eemil Helander (3000 m esteet), Juuso Peltola (110 m aidat ja pikaviesti) ja Jesse Väyrynen (pikaviesti). Euroopan nuorten olympiafestivaalit kisataan Bakussa 21.-27.7. ja sinne kisaamaan lähtee JKU:sta Jonatan Kinnunen (3-loikka ja pituus) ja Alisa Virtanen (800 m).

U23 EM-kisat, Gävle, Ruotsi

Ilari Manninen juoksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa 110m aitajuoksun välierissä. Ilari oli eränsä kuudes kolhittuaan useampaa aitaa (ajalla 14,81) ja karsiutui finaalista. Alkuerissä Ilari juoksi 14,60 ja eteni välieriin aikavertailun kautta. JKU:n Julia Enarvi juoksi myös pika-aitojen välierissä Gävlessä. Julia oli välieränsä kolmas ja aika oli 13,56. Alkuerässä Julia törmäsi ensimmäiseen aitaan, mutta taisteli eränsä toiseksi ja suoraan välieriin. Alkuerässä Julian aika oli 13,79.

Universiadi, Napoli, Italia

Anniina Kortetamaa urakoi 100 m ja 200 m opiskelijoiden MM-kisoissa universiadeissa Napolissa. Anniina juoksi itsensä välieriin molemmilla matkoilla. 100 m alkuerät Anniina pinkoi aikaan 11,79 ja eteni aikavertailun kautta välieriin. Välierissä Anniina sijoittui eränsä seitsemänneksi ajalla 11,86. 2oo m alkuerissä Anniina nappasi suoran välieräpaikan sijoittuessaan eränsä toiseksi ajalla 24,05. 200 m välierissä aiemmat juoksut alkoivat jo painaa ja Anniina sijoittui eränsä seitsemänneksi ajalla 24,08 ja karsiutui finaalista.