Eemil viides esteissä nuorten EM-kisoissa

Alle 20-vuotiaiden EM-kisat kilpailtiin Boråsissa Ruotsissa viime viikolla. Heti kisojen ensimmäisenä päivänä Juuso Peltola pääsi radalle ja juoksi 110 m aitojen alkuerässä. Juuson aika, 14,08, jäi vain neljä sadasosaa hänen ennätyksestään ja lopputuloksissa sijoitus oli 20s. ”Kisat olivat kokonaisuutena mukava kokemus vaikka alkueriin jääminen luonnollisesti vähän harmittaakin. Tällaiset kokemukset toimivat täydellisinä motivaattoreina ja tällaisissa tapahtumissa realisoituu ne tavoitteet minkä eteen töitä tehdään joka päivä,” Juuso kertaili kisojen jälkitunnelmissa.

Kisojen toisena päivänä Eemil Helander juoksi 3 000 m esteiden alkuerässä myöskin lähelle ennätystään 9.08,46 ja selvitti tiensä sunnuntaina finaaliin. Sunnuntaina iltapäivällä Jesse Väyrynen juoksi miesten pika-viestin aloitusosuuden. Valitettavasti Suomen pika-viestijoukkue hylättiin lopulta vaihtorikon vuoksi. ”Kisat kokonaisuutena oli loistava kokemus ja motivaatiota kasvattava tapahtuma. Kisoja seuraillessa näki hyvin, kuinka urheilijat valmistuivat suorituksiinsa ja kisoista jäi varmasti juttuja mieleen, joita voi toteuttaa myös omissa treeneissä. Henkilökohtaisesti kisat eivät menneet aivan suunitelmien mukaan, harmittavan vaihtorikkeen vuoksi. Viesti oli sinällään pettymys, koska sieltä lähdettiin kuitenkin hyvää sijoitusta hakemaan,” Jesse fiilisteli kisojen päätteeksi.

Sunnuntaina illalla oli vuorossa vielä 3 000 m esteiden finaali, jossa Eemil kiri hienosti viidenneksi uudella ennätyksellään 9.04,01. ”Onnistuminen kauden ykköskisoissa kyllä lämmittää mieltä. Finaalipaikkaa vähän etukäteen mietin, mutta kyllä 5. sija yllätti positiivisesti. Tästä on hyvä jatkaa kautta. Monia tärkeitä kisoja vielä ja eiköhän se yhdeksän minuutin alitus esteissä vielä tule,” Eemil iloitsi estekisan jälkeen. 

”Ruotsilla on laaja kokemus nuorten arvokisojen järjestämisestä ja nämäkin kisat oli hoidettu hienosti. Majoitus, ruokailu ja kuljetukset toimivat pääosin hyvin. Suomen joukkue oli majoittuneena aika kaukana 45 minuutin päässä stadionilta maalaismaisemissa. Luonnon helmassa pääsi hyvin rauhoittumaan ja keskittymään omaan suoritukseen mutta välimatka oli tosiaan hieman liian pitkä. Suomen joukkue sai kisoista yhden mitalin vaikka mahdollisuuksia oli ehkä enempäänkiin. Monella suomalaisella oli melko huonoa tuuria joko oman suorituksen suhteen tai olosuhteiden (esim vaihtelevat tuuliolosuhteet) suhteen. Toimin itse kisoissa toisena pika- ja aitajuoksuvalmentajana. Urheilijoita oli kaitsettavana melko paljon ja kun sain heti alkuviikosta flunssan, oli reissu kokonaisuutena melko raskas itselleni. Kokemuksena tietenkin antoisa ja opettavainen, ”JKU:n luottokoutsi Antti Mero jr. analysoi EM-kisoja