JKU 30 urheilijan rynnäköllä SM-halleihin

JKU lähtee Kuopioon metsästämään Kultaista juoksijaa takaisin.

Jyväskylän Kenttäurheilijat liikahtaa vahvalla ja massiivisella joukkueella yleisurheilun SM-halleihin, mitkä kisataan Kuopiossa lauantaina ja sunnuntaina 16.-17.2. Vaikka jotkut seuran kärkiurheilijoista jättävät SM-hallikisat väliin, niin Team JKU:ssa on Kuopiossa mukana 30 urheilijaa, joiden tarkoitus on tehdä yhteensä peräti 44 lajisuoritusmerkintää.

Vaikka vuosi 2018 oli JKU:lle poikkeuksellisen menestyksekäs, niin SM-hallien himoittu seurapalkinto, Kultainen juoksija, on majaillut nyt vuoden verran HKV:n toimistolla.  Kultaisesta juoksijasta on kilpailtu vuodesta 1986 saakka ja Kultaisen juoksijan voittaneita seuroja on yhteensä yhdeksän.  Eniten voittoja, yhteensä kahdeksan, on Turun Urheiluliitolla. Muut voittoon yltäneet seurat ovat Oulun Pyrintö (6), Jyväskylän Kenttäurheilijat (5), Lahden Ahkera (4), Helsingin Kisa-Veikot (4), Turun Toverit (2), Tampereen Pyrintö (2) sekä yhden voiton ovat saavuttaneet Lappeenrannan Urheilu-Miehet sekä Kokkolan Veikot. JKU:n kaikki Kultaisen juoksijan voitot on saavutettu 2010-luvulla. Parhaimmillaan seura on yltänyt SM-hallikisoissa kahdeksaan mitaliin (vuosina 2013, 2014 ja 2015).

JKU on vahva aitajuoksu- ja pikajuoksuseura. Kuopion SM-halleihinkin tuohon lajiryhmään JKU-marssittaa erittäin vahvan joukkueen Nooralotta Nezirin, Elmo Lakan, Anniina Kortetmaan, Ilari Mannisen, Aino Pulkkisen ja Viljami Kaasalaisen johdolla. Neziri ja Lakka ovat jo EM-hallikisoihin oikeuttavan tuloksen tehneet. Kortetmaa, Pulkkinen, Manninen ja Kaasalainen puolestaan urakoivat Kuopiossa peräti kolmessa eri lajissa. Miesten 60 metrin aitajuoksussa JKU:lla on asettaa viivalle todella kova viisikko, joilla kaikilla on mahdollisuus viisimiehisenä juostavaan finaaliin.  Viestijoukkueita (4*ratakierros) JKU:lla on mukana kisassa peräti viisi, kolme miehissä ja kaksi naisissa. Erinomaisen harjoituskauden hallikautta varten tehnyt, 12 hallimitalia urallaan juossut, Hanna-Maari Latvala joutuu valitettavasti jäämään pois tämän vuoden SM-hallikilpailuista.

Myös kestävyysjuoksuissa ja kenttälajeissa on mahdollisuuksia hyviin sijoituksiin, huippuonnistumisilla jopa mitaleihin. Ensimmäisiä yleisen sarjan henkilökohtaisia SM-mitaleita metsästävät mm. kova 800 m ja 1500 m:n nuorisokaarti Alisa Virtanen (800 m / 1500 m), Venla Saari (800 m / 1500 m), Janette Niemi (800 m), Heini Ikonen (800 m) ja Lotta Mäkinen (800 m) sekä Ada Koistinen 3-loikassa.

 

Lisätietoa kilpailusta: smhallit.fi

Lisätietoa JKU:n joukkueesta valmennuspäällikkö Jarkko Finniltä, 040-5362680

JKU:n urheilijoiden edesottamuksista kisoissa mm. @teamjku