Mastersurheilijat varmistivat SAUL:n maljakisan voiton viikonlopun SM-kisoissa!

SAUL -malja ensimmäistä kertaa JKU:lle!

JKU:n mastersurheilijat (aikuisurheilijat 30+) ovat hallinneet jo useamman vuoden Suomen aikuisurheiluliiton yleisurheilutoimintaa, mutta tänä vuonna yleisurheilupisteillä voitetaan liiton kokonaispistekilpailu. Kokonaispisteisiin lasketaan myös liiton alaiset SM-hiihdot ja -luistelut niin talvella kuin rullakisat kesällä. Kisaa aikasemmin hallinnut Kunto-Pirkat jää selkeästi JKU:n taakse.

Mastersurheilu on viimeisten vuosien aikana kasvanut yhdeksi isoksi sektoriksi JKU:n toimintojen piirissä. Harrastajia on vuositasolla n. 250 eri ryhmissä ja sen lisäksi omatoimiharjoittelijoita on useita. Kilpailutoiminnan lisäksi seura tarjoaa toimintaa harrastemielessä harjoitteleville. Mastersurheilijat ovat usein isolla porukalla kisojen ja tapahtumien talkootehtävissä ja siksi heillä on tärkeä rooli seuran organisaatiossa. Seurahenki on vahvaa, yhteenkuuluvuuden tunne voimakasta ja mastersurheilijat kokevat saavansa hyvin arvostusta seurassa. SAUL -maljan voitto on loistava saavutus muutenkin hienolle JKU:n juhlavuodelle!

Viikonlopun tuloskatsausta:

SM-maantiejuoksuihin Raumalle saatiin hienosti 20 juoksijaa mukaan. Tämä kisa on useana vuonna ollut meille osanottajamäärältään huono, mutta tänä vuonna matkaan päästiin pikkubussilla. Osittain hyvään osanottajamäärään vaikutti pieni haastekisa, kun matkanjohtajamörssäri Leivonenkin oli lupautunut juoksemaan, jos matkaan päästään bussilla. Joukko nautti myrkyisästä kisafiiliksestä ja menestys oli loistavaa. Mestaruuksiin juoksivat M40 Miika Takala, N30 Leena Alonen ja N45 Katja Järvelä. Lisäksi JKU:n urheilijat saavuttivat useita mitaleita sekä joukkuekisamestaruuksia. Tulokset kokonaisuudessaan tästä.

Ottelijat puolestaan kisasivat mestaruuksista Kirkkonummen Veikkolassa. Kisat olivat myöhäisen ajankohdan ja Malagan kisojen läheisyyden vuoksi suhteellisen pienet osanottajamäärältään ja JKU:n urheilijat edustivatkin 1/10 koko kisan osanottajista. Mestaruuksiin ottelivat M30 Teemu Mykkänen, N40 Anette Mehtälä ja N55 Annika Savolainen. Tulokset kokonaisuudessaan tästä.

Huikea vuosi takana ja uusi mukava vuosi edessä! JKU onnittelee kaikkia harrastajia ja toivottaa intoa tulevalle kaudelle!