SM-maastoista mitalivyöry

Perniön Melassuolla kilpailtiin sunnuntaina SM-maastojen mestaruuksista. JKU saavutti kisoista yhteensä ennätykselliset 10 mitalia ja 62 SM-pistettä.

Miesten 12 km matkalla Jaakko Nieminen juoksi ensimmäisen henkilökohtaisen maastomitalinsa, pronssia. Kärkikolmikko oli sama kuin SM-puolimaratonilla Jarkko Järvenpään voittaessa ja Antti-Pekka Niinistön ollessa toinen. Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Miika Takala juoksi hienosti neljänneksi, Roope Koskinen oli seitsemäs. Nämä sijoitukset takasivat JKU:lle joukkuemestaruuden parin vuoden tauon jälkeen. Jonathan Kilpelä (15.), Timo Valkonen (17.) ja Markku Kalliokoski (21.) oli joukkuekilpailussa viides. Miesten 4 kilometrillä Dennis Rehnström oli 37:s.

Naisten 6 km juoksussa Katri Niemistö taisteli kuudenneksi. Tiina Föhr oli 14:s ja Oona-Mari Hakulinen 15:s. Kolmikko voitti upeasti joukkuekultaa.

M17 sarjassa Eemil Helander jatkoi voittojen tiellä ja uusi viime vuotisen mestaruutensa ylivoimaiseen tyyliin. Joukkuekisassa Helander, Valtteri Konttinen (27.) ja Olli Elo (31.) otti pronssia. Tuomas Seppänen oli 44:s. N17 sarjassa JKU tuuletti joukkuekultaa, juoksijoina Alisa Virtanen (5.), Lotta Mäkinen (10.) ja Nea Lilja (20.).

N19 sarjassa Heini Ikonen (8.), Siiri Rainio (22.) ja Heidi Haapamäki (22.) saavutti joukkuehopeaa. Jenni Ijäs oli 32:s, Julia Ijäs joutui keskeyttämään.

M22 sarjassa Otto Kaario juoksi kuudenneksi ja Jussi Eskola seitsemänneksi. N22 sarjassa Janette Niemi (17.), Veera Klemettinen (19.) ja Janina Jahkola (22.) otti joukkuepronssia. Linda Leppikorpi oli 22:s.

T15 sarjassa Venla Saari oli ylivoimainen mestari. Kiia Paavola juoksi neljänneksi ja Iiris Helander kahdeksanneksi. Joukkuekisassa kolmikko juhli suvereenia kultaa. Varpu-Sofia Heinonen oli 23:s ja Emma Rainio 26:s. P15 sarjassa Pyry Lahtinen oli 33:s.

Lauantaina oman urakkansa suorittivat alle 13-vuotiaat juniorit ja +30v masters-urheilijat.

Masters-sarjoissa kävi tänä vuonna kato JKU:n osalta, mutta tuomisina oli kuitenkin kaksi mitalia, kun N45 sarjan 6 kilometrillä Mari Hyyppä juoksi hopealle ja Katja Järvelä pronssille.

Flying Finns maastojen P9 sarjassa Erkka-Voitti Heinonen oli kuudes. P11 sarjassa Kalle Tossavainen oli myös kuudes ja Konsta Vuorela 11:s. P12 sarjan Antto-Ville Heinonen oli kuudes ja T13 sarjan Ellen Immonen 36:s.