SM-maastoihin mitalijahtiin niin yksilöinä kuin joukkueina

JKU lähettää sunnuntaina 6.5. Perniössä järjestettäviin maastojuoksun SM-kilpailuihin suuren ja kovakuntoisen joukkueen. Perniössä kilpaillaan lauantaina alle 13-vuotiaiden juniorien ja +30v masters-urheilijoiden sarjoissa, kun sunnuntaina Melassuon maastoradalle astelevat 15 – 22-vuotiaat nuoret ja yleisen sarjan juoksijat. Sunnuntain startteihin seurasta on ilmoitettu mukaan yhteensä 39 juoksijaa, joka tekee JKU:sta kisojen toiseksi suurimman seuran heti Turun Urheiluliiton jälkeen. Alla ennakkoa JKU:laisittain

M 12 km: Miesten pitkälle matkalle JKU starttaa kahden joukkueen voimin. Kisaan on ilmoitettu jopa kahdeksan juoksijaa, joista viime viikonloppuna Hampurin maratonilla EM-rajaa tavoitellut Henri Manninen jättää kuitenkin SM-maastot väliin. Seuran ennakkoon vahvimpana lenkkinä on kolme viikkoa sitten juostun SM-maantien pronssimies Jaakko Nieminen, mutta hyviä juoksuja on odotettavissa myös Miika Takalalta, Roope Koskiselta, Jonathan Kilpelältä, Timo Valkoselta Markku Kalliokoskelta ja Aleksi Niemelältä, jotka taistelevat henkilökohtaisten sijoitusten lisäksi pääsystä seuran ykkös- ja kakkosjoukkueisiin. Ykkösjoukkueella on onnistuessaan mahdollisuudet kilvoitella jopa mestaruudesta ja kakkosjoukkuekin kärkkyy ahnaasti pistesijoja.

M 4 km: Miesten neljälle kilometrille JKU ei tällä kertaa saanut kasaan joukkuetta panostuksen ollessa pitkällä matkalla. Ikitaistelija Dennis Rehnström kuitenkin puolustaa seuran mainetta tällä sähäkällä 4 km:n matkalla.

M22 6 km: Yksi kisojen ehkä suurimmista mustista hevosista on JKU:n Otto Kaario, joka huhtikuun Karhu-viestissä roikkui osuudellaan tiukasti Tuomas Jokisen kantapäillä ja juoksi 11 km:n osuuden 3.06 kilometrivauhtia. Suunnistajana Otto taitaa myös maastossa juoksemisen metkut, joten Otto pystyy onnistuessaan haastamaan tiukasti sarjansa kaikki muut juoksijat. 22-vuotiaissa myös Jussi Eskola kamppailee tiukasti pistesijoista.

M17 4 km: Sarjan ennakkosuosikki numero 1 on Eemil Helander, joka dominoi sarjaansa SM-maantien 10 km:n kilpailussa. Joukkuekilpailussa nähdään mielenkiintoinen taistelu JKU:laisittain, kun uutena kasvona seuraa edustava Olli Elo, Tuomas Seppänen ja nousukuntoinen Valtteri Konttinen lähtevät mittaamaan Eemilin kanssa muiden nuorten miesten iskukykyä.

P15 4 km: Tänä vuonna emme löytäneet viivalle joukkueellista 15-vuotiaita poikia, mutta hallikaudella hyvin kehittynyt Pyry Lahtinen lähtee haastamaan muut kahdeksankymmentä lähtöviivalle astelevaa nuorta miestä.

N 6 km: Naisten kilpailuun JKU:lla on asettaa hyvä ja tasainen kolmikko; Katri Niemistö, Tiina Föhr ja Oona-Mari Hakulinen, joka voi onnistuessaan taistella hyvistä sijoista joukkueena.

N22v 4 km: Joukkuemitalia lähtevät tavoittelemaan myös seuran 22-vuotiaat naiset Veera Klemettinen, Janette Niemi, Janina Jahkola ja Linda Leppikorpi, joista erityisen mielenkiintoista on nähdä puolimaileri Niemen ja suunnistaja Klemettisen iskukyky 4 km:n matkalla.

N19v 4 km: 19-vuotiassa JKU:lta nähdään tulessa rohkeita puolimailereita, kun Heini Ikonen, Siiri Rainio ja Heidi Haapamäki testaavat maastoissa kestävyyttään. Joukkuemitalijahtiin lähtevät heidän lisäkseen Julia ja Jenni Ijäs.

N17 4 km: Etukäteen ajatellen tämä nuorten naisten sarja on JKU:laisittain erittäin mielenkiintoinen. Hallikaudella aikuistenkin SM-kisoissa taistelleet Alisa Virtanen ja Lotta Mäkinen kamppailevat hyvistä sijoista ja myös Nea Liljalla on mahdollisuudet sijoittua korkealle. Joukkueena tytöillä on mahdollisuudet vaikka mihin.

T15 4 km. Nuorimpien tyttöjen sarjassa JKU saavutti viime vuoden SM-maastoissa kaksi joukkuemitalia, kultaa ja pronssia. Tähän saavutukseen ei tänä vuonna päästä, koska kahteen joukkueeseen olisi tarvittu yksi juoksija lisää, mutta viisikko Venla Saari, Iiris Helander, Emma Rainio, Kiia Paavola ja Varpu-Sofia Heinonen ovat kaikki lupaavia nuoria juoksijoita, joilla on mahdollisuudet kärkisijoille sekä yksilöinä että joukkueena.