Nooralotta Nezirille makea voitto Ranskassa

Nooralotta Neziri juoksi makean voiton ja pudotti 60 metrin aitojen kauden kotimaisen kärkituloksen lukemiin 8,07 Eaubonnessa Ranskassa.

Neziri juoksi kilpailussa pika-aidat kahdesti: alkuerässä hän oli toinen ajalla 8,14. Loppukilpailussa heltisi voitto talven parhaalla juoksulla.

– Alkuerässä tuntui, että jalat ovat löysät. Juoksun alussa ja keskivaiheilla aitavälit eivät olleet niin nopeita kuin olisivat voineet olla ja erän voittaja pääsi lopussa ohi, Neziri kertaili

– Loppukilpailussa olin aika paljon kärkeä jäljessä vielä juoksun puolivälissä, mutta pääsin lopussa kaikista ohi. Juoksun loppu oli nyt vahvempi ja sitä tästä kilpailusta haettiin.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kauden parhaansa juossut nigerialainen Lindsay Lindley ajalla 8,08. Nezirin alkuerän voittanut ranskalainen Solene Ndama oli kolmas ajalla 8,12, jonka hän juoksi myös alkuerässä.

Nezirin kauden paras ennen Pariisin kupeessa sijaitsevan Eaubonnen juoksua olı maaliskuisten MM-hallien tulosrajaa sivunnut 8,14. Aiturin mukaan edellytyksiä on vielä parempaan vauhtiin.

– Valmentajan kanssa on todettu, että fysiikan pitäisi riittää kahdeksan sekunnin aikoihin, mutta tekeminen on vielä epävakaata. Uskon, että juoksu vakiintuu, kun tulee lisää kisoja, Neziri sanoi.

Neziri juoksee seuraavan starttinsa jo sunnuntaina Ranskassa. Eaubonnessa hänellä oli maaliin tullessa pieniä kivun tuntemuksia nilkassa. Aiemminkin kiusannut vaiva pysyy aiturin mukaan kurissa hyvällä teippauksella.

– Pakarassakin on ollut pientä kipuilua, mutta se ei ole mitään vakavaa, Neziri sanoi.

Yleisurheilutuloksia:

Eaubonne, Ranska:

Kv. Féminin Du Val D´Oise -kilpailu:

Naiset, 60 m aj: 1) Nooralotta Neziri Suomi 8,07 (kkk), 2) Lindsay Lindley Nigeria 8,08, 3) Solene Ndama Ranska 8,12.

Alkuerät: Erä 1: 1) Ndama 8,12, 2) Neziri 8,14.