Huippuja Hipposhallissa

Nyt lauantaina Jyväskylässä järjestettävät Hipposhallit keräävät Suomen yleisurheilun kärkinimiä ison nipun saman katon alle.  Maaottelukatsastuksia järjestetään yhteensä kymmenessä lajissa. Miesten ja naisten 60 m aj, 800 m ja 3000 m ovat katsastuksia juoksulajeissa ja kenttälajeissa naisten pituus ja kuula sekä miesten korkeus ja 3-loikka toimivat näyttökisoina. Pohjoismainen Maaottelu järjestetään viikon päästä Ruotsin Uumajassa. 
 
Hipposhalleissa odotellaan kovia tuloksia ainakin 200 m juoksevalta Oulun Samuel Purolalta, joka jo viikko sitten pisti jo nuorten SE:t uusiksi samalla matkalla. Loikkapaikalla kautensa avaa viime kesänä Suomen vanhimman yleisurheilun SE:n rikkonut Lappeenrannan heinäsirkka Simo Lipsanen. Naisten pika-aidoissa jahdataan tosissaan Birminghamin MM-rajaa JKU:n Nooralotta Nezirin johdolla, vahvana airueena Tampereen Pyrinnön naiset Lotta Harala ja Reetta Hurske. Korkeuspaikalla juuri ennätyksensä flopannut Salon Samuli Eriksson saa nuoren haastajan ÄU:n Arttu Mattilasta. Kestävyysjuoksun kärkeä edustaa arvokisajuoksija  Camilla Richarsson, Vasa IS. Hiekkalaatikolla muutama vuosi sitten pituuden Suomen mestaruuden voittanut JKU:n Emmi Mäkinen avaa myös kautensa ja saa vastaansa IFK:n Matilda Bogdanoffin.
 
Kisoissa on mukana myös nuorten lajeja ja aikuisurheilijoille eli entisille veteraaneille tarkoitetuja lajeja. Ilmoittautuneita onkin kaikkiaan noin 350 ja lajisuorituksia nähdään yli 500. Kilpailut alkavat klo 12 ja kestävät yli viisi tuntia. JKU:n järjestämiin kisoihin on kovasta tasosta riippumatta vapaa pääsy.
 
Osallistujat ja aikataulu: https://jku.fi/kilpailut/