SM-viesteissä 5 kultamitalin päivä!

Yksi kauden kohokohdista SM-viestit avattiin lauantaina JKU:n osalta riemukkaissa tunnelmissa. Päivän saldona oli peräti 7 mitalia: 5 kultaa ja 2 hopeaa.

JKU hurjasteli ylivoimaiseen voittoon naisten 4×100 metrillä. Emmi Mäkinen , Hanna-Maari Latvala , Minna Laukka ja Emma Koistinen kuljetti kapulan maaliin ajassa 45,15. Toiseksi sijoittunut HIFK jäi voittajista yli puolitoista sekuntia.
Naisten mahtava vire jatkui myös 4×800 metrin viestissä. Joukkue Siiri Rainio, Heini Ikonen, Elisa Kirvesniemi, Maria Valtanen juoksi mahtavasti hopealle ajalla 9.03,07.

Miesten 4×100 metrillä nelikko Ilari Manninen , Petteri Monni , Elmo Lakka, Juho Kaihlajärvi juoksi hienosti hopeaa ajalla 41,29 (ae 41,30). Voittoon ylsi Borgå Akilles ajalla 40,06. Myös JKU:n kakkosjoukkue ylsi finaaliin. Tuomas Rouvali , Iiro Surkka , Juho Seppänen , Teemu Keronen oli finaalin kahdeksas ajalla 42,94 ( ae. 42,75)

M19 4×100 metrillä voittoa juhlivat Miska Sundberg , Daniel Savolainen , Julius Toivola ja Viljami Hietaharju. Nelikko juoksi kultamitaleille ajalla 42,15. Myös alkuerissä syntyi nopein aika 42,56.
M19 3×800 metrillä kolmikko Kaapo Kangas, Otto Kaario, Miika Lehtinen oli tiukassa mitalitaistossa neljäs ajalla 6.03,61.

M19 4×100 metrin kultajoukkue Hietaharju, Toivola, Savolainen, Sundberg

N19 4×100 m viestissä joukkue Oona Nieminen , Ada Koistinen , Nora-Julia Isoluoma, Hilla Nieminen hylättiin finaalissa vaihtorikon vuoksi. Alkuerissä joukkue juoksi neljänneksi nopeimman ajan 48,60. Juoksun voitti HIFK uudella Suomen ennätysajalla 46,46.

M17 4×100 metrillä kakkosjoukkue Kristian Peltola , Veikko Laari , Aki Häkkinen ja Juho Nieminen juoksi alkuerissä ajan 46,43, jolla sijoitus oli 12:s. Ykkösjoukkueen Juuso Peltola , Jesse Väyrynen , Pietari Valoranta , Eero Viljanmaa kohtalona oli tällä kertaa hylkäys.
M17 3×800 m joukkue Tuomas Seppänen, Lassi Vaismaa, Eemil Helander taisteli neljänneksi ajalla 6.16,53.

N17 3×800 metrillä trio Venla Saari, Lotta Mäkinen, Alisa Virtanen juoksi ylivoimaiseen voittoon reilun kymmenen sekunnin erolla seuraavaan. Voittoaika 6.44,18 jäi vajaat kolme sekuntia yli 30 vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä.
N17 4×100 m viestissä joukkue Laura Koivisto , Pinja Hirvilahti , Alisa Virtanen , Roosa Mähönen oli finaalin seitsemäs ajalla 49,14.

P15 4×80 m aitajviestissä JKU juhli SM-kultaa ajalla 44,61. Joukkueessa juoksivat Arttu Ahola , Vilho Happonen , Arttu Peltola ja Elmeri Valkonen. Voittotulos on myös uusi ikäluokan Suomen ennätys.
P15 4×100 metrillä juhlat jatkuivat. Arttu Ahola , Vilho Happonen , Arttu Peltola ja Dani Lirkki voitti myös pikaviestin tuloksella 46,06 (ae. 45,99).

T15 4×80 m aitaviestijoukkue Wilhelmiina Harju, Ada Zitting, Lilli Kärkkäinen, Emmi Pennanen juoksi loppukilpailussa kahdeksanneksi. Kakkosjoukkue Gea Zitting , Netta Leppänen , Vilma Lehtoranta , Riikka Savolainen oli alkuerien 13:s.
T15 4×100 m b-finaalissa ykkösjoukkue Netta Leppänen , Ada Zitting , Vilma Lehtoranta , Lilli Kärkkäinen ja kakkosjoukkue Siiri Salo , Wilhelmiina Harju , Minea Vertala , Aada Koppeli juoksivat saman ajan 51,07 tuhannesosien kääntyessä ykkösjoukkueen puolelle. Lopputuloksissa joukkueiden sijat olivat 11:s ja 12:s.