JKU:n tavoite SM-viesteihin: ”parempia kuin koskaan aikaisemmin.”

 

Jyväskylän Kenttäurheilijoilta ilmoitettiin SM-viesteihin peräti 37 joukkuetta. Todennäköisesti juoksevia joukkueita on lopulta n. 32-34. Eikä pelkästään juoksevia, koska historian ensimmäistä kertaa JKU:lla on mukana joukkue myös kävelyviestiin.

Vuonna 2016 JKU saavutti kaikkien aikojen parhaan viestimenestyksensä saalistamalla peräti 10 mitalia ja 72 Kalevan malja -pistettä. Seuran pysyvänä tavoitteena on jatkuva kehittyminen, joten luonnollisesti viesteissäkin haetaan aiempaa parempaa kokonaismenestystä. Viime vuonna kisojen toinen päivä onnistui erinomaisesti, mutta ensimmäisen päivän vaihtoherkissä pikaviesteissä jäi monella joukkueella kapula matkan varrelle.

Yleisen sarjan viesteissä kaikki kärkiurheilijat kiidättämässä kapulaa

Menestysmahdollisuuksia on jokaisen ikäluokan viesteissä, niin naisissa kuin miehissä. Yleisen sarjan ennalta vahvoja viestejä ovat pikaviestit ja 4*400 m:n viestit. Terveystilanne ennen kisoja vaikuttaa hyvältä, joten JKU saa viesteihin mukaan kaikki kovimmat ”syömähampaansa” Hanna-Maari Latvalan, Emma Koistisen, Emmi Mäkisen, Elmo Lakan ja Petteri Monnin johdolla. Myös naisten 4*800 metrillä on mahdollisuus taistella mitalista, mikä olisi laatuaan seurahistorian ensimmäinen. Kaikkina aikoina JKU on ansainnut yleisen sarjan viesteissä yhteensä 36 mitalia (9+13+14) ja 438 Kalevan malja -pistettä.

Aitaviesteihin perinteisesti vahvoilla joukkueilla

Nuorten sarjoissa seuran yhtenä vahvuutena ovat olleet aitaviestit. Niin tänäkin vuonna. Kaikissa miesten / poikien aitaviesteissä seura saa jalkeille erinomaisen vahvat joukkueet. Vahvoja ovat myös tyttöjen ja nuorten naisten aitajoukkueet, joten aitaviestit ovat jälleen kerran erittäin suuren mielenkiinnon kohteena JKU -leirissä viikonloppuna.

Nuorten pikaviesteistä kenties kaikkein suurimmat menestysmahdollisuudet ovat M19 ja M17 –joukkueilla. N17 4*300 m joukkue on niin ikään erittäin potentiaalinen. 19-vuotiaiden 4*400 metrillä saumaa on aina mitalitaisteluun saakka, niin naisissa kuin miehissäkin.

800 metrin juoksusta kasvamassa uusi menestyslaji

JKU:n tytöt ja naiset ovat kunnostautuneet erinomaisesti alkukauden aikana 800 metrillä. Niinpä naisten vahvan joukkueen lisäksi N17 3*800 m:n ja T15 4*800 m:n joukkueet ovat ennalta arvioiden erittäin menestyskykyisiä. Hyvät joukkueet ovat kasassa myös M17 ja ja M19 kasin viesteihin. Miesten 4*1500 metrin viestissä on mukana tasainen porukka. Joukkue täyttää hyvän joukkueen tunnusmerkit: on kokemusta ja nuoruutta. Nipun nuorin Eemil Helander, 16 v, saa joukkuetukea porukan kokeneimmalta Jaakko Niemiseltä, 30 v. Tämäkin ilmiö edustaa SM-viestikulttuuria parhaimmillaan.

SM-viestit kisataan Tampareella Ratinan stadionilla 8.-9.7.

Kisojen kotisivut: http://tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu/smviestit2017/

Ennakkojuttu kisoista: http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/sm-viesteissa-luvassa-huipputasaisia-voittotaistoja-katso-osallistujat

Kisat näkyvät myös YLE TV2:lla molempina kisapäivinä. Seuraa myös JKU:n twitter -tiliä kisojen aikana: @JyvKU