Henri Manninen tavoittelee maratonin olympiarajaa – SM-maastot jäävät väliin‏

Henri Manninen JKU käy maratonin olympiarajan 2:16:00 kimppuun Prahassa tulevana sunnuntaina. Mannisen ennätys on 2:16:43 juostuna Berliinissä syyskuussa 2014, jolla heltisi kisalippu Pekingin MM-kisoihin. Kisarajan tavoitteleminen ajaa tärkeysjärjestyksessä SM-maastojen ohi, jotka kilpaillaan samaan aikaan Vöyrissä.

Alun perin Manninen suunnitteli käyvänsä kisarajan kimppuun Hampurin maratonilla, mutta loppusyksynä ja alkutalvena olleet jalkavaivat siirsivät näyttökisaa kolme viikkoa eteenpäin. Prahan maraton on kevään viimeinen kovavauhtinen kansainvälinen maraton, jossa kisarajan tavoitteleminen on käytännössä mahdollista. Prahassa kilpailee myös muita eurooppalaisia maratoonareita, jotka Mannisen tavoin tavoittelevat olympiarajaa.

Päästyään jalkavaivoista eroon Mannisen viimeisin kolmen kuukauden harjoittelujakso on sujunut hyvin ja harjoittelun keventäminen kisaa kohti on tuonut juoksuun irtonaisuutta. Manninen suunnittelee lähtevänsä 2:15 aikaan tähtäävän jäniksen vauhtiin ja koettaa pysyä tässä mahdollisimman pitkään.

– Haaste on kova, kun ennätystä pitää parantaa selvästi. Harjoittelu on kuitenkin sujunut hyvin ja lähden matkaan luottavaisin mielin, toteaa Manninen.

SM-maastot Vöyrissä

Maastojuoksun Suomen mestaruudet ratkaistaan sunnuntaina Vöyrissä. Mannisen lisäksi myös Jaakko Nieminen on pois SM-maastojuoksuista, sillä hän valmistautuu EM-puolimaratonin näyttöön ensi viikolla Riikassa. Kahden kärkijuoksijan poissaolo vaikuttaa luonnollisesti olennaisesti JKU:n iskukykyyn, mutta muutoin kaikki seuran kestävyysjuoksijat tulevat ovat mukana.

Vöyrin SM-maastoihin on ilmoittautunut kaikkiaan 36 JKU:laista. Joukkuekisojen triot löytyvät kaikkiin sarjoihin, paitsi 22-vuotiaisiin.

– Erityisen kova joukkue on N17-sarjassa ja T15-sarjassa. Yksilöistä kisojen kärkipäähän voidaan odottaa ainakin N17 Inka Nurmista ja Heini Ikosta, P15 Emil Helanderia ja T15 Lotta Mäkistä ja Alisa Virtasta. Miesten 12 km:llä kokenut Miika Takala on yllätysvalmis haastamaan maan kärkijuoksijoita, kaavailee valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

Viime vuonna JKU saalisti SM-maastoista 26 Kalevan Malja -pistettä. Vaikka yleisen sarjan kärkijuoksijoita onkin poissa, niin erityisesti onnistuneilla joukkuesuorituksilla tuo pisteraja on saavutettavissa tänäkin vuonna.

Lauantaina Vöyrissä kisataan Flying Finns sekä SAUL:n SM-maastot.

SM-maastot: http://www.sm-maastot2016.fi/