JKU kavalluksen kohteena

Yleisurheiluseura Jyväskylän Kenttäurheilijat on joutunut rikollisen toiminnan kohteeksi. Sen varoista on kavallettu huomattava summa lähinnä loppuvuoden 2015 aikana. Tekijäksi on tunnustautunut seuran entinen toimistotyöntekijä, joka on irtisanottu epäselvyyksien seurauksena jo viime lokakuussa. Varojen siirrot omiin tarkoituksiin tehtiin pankkiin siirrettävistä käteisvaroista sekä tilisiirtoina. Siirrot tehtiin ensin pieninä erinä, mutta syksyllä, painottuen syysloman aikaan, jo suurina erinä. Tämä johtikin tekijän nopeaan kiinni jäämiseen. Epäilty on myöntänyt tekonsa seuralle ja käräjäoikeudelle sekä pyytänyt anteeksi kaikkea aiheuttamaansa vahinkoa.

JKU:n johtokunta on tapauksen jälkeen tarkentanut talouteen ja rahankäsittelyyn liittyviä säädöksiä ja käytänteitä. Kavalluksen kokonaissumma on seuralle iso, mutta toimintaa pystytään jatkamaan toimintasuunnitelman mukaisesti, täysin normaalisti ja laajamittaisesti. Asia oli esillä Keski-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina 22.4.2016. JKU vaatii syytetyltä kavallettujen varojen palauttamista sekä lisäksi korvausta ylimääräisestä työstä ja muusta haitasta. Epäilty entinen toimistotyöntekijä todettiin syylliseksi ja tuomittiin rangaistukseen sekä korvaamaan aiheuttamansa vahingot seuralle.

T: Jyväskylän Kenttäurheilijat ry.