JKU tavoittelee nuorten SM-halleista kaikkien aikojen pottia‏

Tulevana viikonvaihteena kisataan nuorten SM-halleissa Liikuntamyllyssä Helsingissä. Kisoihin on ilmoittautunut 31 JKU:laista 51 lajisuoritukseen. JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni arvioi, että jalkeilla on kaikkien aikojen kovin porukka nuorten SM-kisoissa. Seuran mitaliennätys nuorten SM-halleista on viime vuodelta, jolloin Turun Kupittaalta oli kotiin tuomisina 11 (4-4-3) mitalia.

Viime viikonvaihteen Tampereen SM-hallien menestyjät Emma Koistinen ja Ilari Manninen ovat ennakkosuosikkeja myös omassa ikäryhmässään. Koistinen kisaa Liikuntamyllyssä 60 metrin aidoissa ja 200 metrillä. Aidoissa hän on selkeä tilastokärki yli puolen sekunnin erolla. Ilari Manninen kilpailee pika-aidoissa ja pituudessa, joissa molemmissa hän on tilastokärki.

Myrsky puhaltaa Liikuntamyllyssä

JKU:n menestyksen taustalla on laadukas ryhmäharjoittelu ja valmennusosaaminen. Kokeneet valmentajat valmentavat myös nuorisopuolella. Tästä erinomainen esimerkki on 15-17-vuotiaista nuorukaisista koostuva valmennusryhmä Myrsky.

Ryhmällä on kaksi valmentajaa, joista Kari Mastokangas valmentaa ryhmän urheilijoista Kaapo Kangasta, Daniel Savolaista ja Miska Sundbergia ja Jarkko Toivola ohjelmoi Juho Niemisen ja Julius Toivolan harjoittelun.

Vaikka ryhmä on tämän harjoituskauden alussa eriytynyt kolmen ja kahden miehen partioihin, niin tärkeimpiin harjoituksiin ja kilpailuihin lähdetään aina ryhmänä. Tämä vähentää urheilijan omia paineita sekä auttaa arvostamaan myös muiden onnistumisia.

Kaapo Kangas (s 1999) on moniottelun ja aitajuoksun spesialisti. Kangas on mitalisuosikki 60 metrin aitajuoksussa (8.22). Aitamatkan lisäksi Kangas kisaa pituushypyssä (637) ja 300 metrillä (37.51), joista on lupa odottaa ennätyksien paranemisia sekä hyviä sijoituksia.

Juho Nieminen (s 2000) tavoittelee jopa kolmea mitalia kisoista. Nieminen lähtee suosikkina M17 3-loikkaan (13.87) ja todellisena ennakkosuosikkina korkeushyppyyn (199). Onnistumisella mitali on myös pituushypystä (658) otettavissa.

Daniel Savolainen (s 1999) on saanut aitajuoksunsa (8.17) kulkemaan, joten häneltä voidaan odottaa mitalia. 300 metriä Daniel pyyhältänyt myös erinomaisesti (36.12), mutta taistelu Myllypuron hyvissä kaarteissa tulee olemaan tiukkaa. 60 metrillä (7.19) ”Iso Dee” on myös vähintään finaalimiehiä.

Miska Sundberg (s 1998) on hallitseva 110 metrin aitojen Suomen mestari ja maaotteluedustaja. Nyt hän kuitenkin kilpailee sarjaa ylempänä, mutta taistelee ennätyksellään (8.21) varmuudella mitalista. Sileällä 60 metrillä on myös kaikki mahdollista ja ajalla 7.06 ollaan mitalin syrjässä kiinni. Miskan nopeus on kehittynyt, joten hän on pituudessa (668) yllätysvalmis.

Julius Toivola (s 1998) hakee menestystä M19 pituushypystä (685) ja 3-loikasta (14.43), joihin lajeihin hän lähtee sopivasti haastajan asemasta tilastokolmosen paikoilta. 60 metrin pikamatkalta (7,13) voi onnistuessa tulla välierä- tai finaalipaikka.

Nuorten hallimestaruuskilpailut toimivat hyvänä tarkastuspisteenä ryhmän nuorille miehille kohti kesää mentäessä. Mitaleitakin tärkeämpää on se, että jokainen on kyennyt harjoittelemaan lähes terveenä ja kehitystä on tullut fyysisten ominaisuuksien osalta. Erityisesti voima-arvot, lentävä 20 metriä ja loikka tulokset ovat parantuneet merkittävästi.

Myrsky-ryhmän SM-hallien mitalitavoitteista kysyttäessä valmentaja Jarkko Toivola muotoilee sanansa kouluarvostelu-tyyliin: ”Neljä mitalia tai vähemmän, arvosana heikko. Viisi mitalia välttävä, kuusi mitalia tyydyttävä, seitsemän mitalia hyvä ja kahdeksan mitalia antaa arvosanan kiitettävä. Jos mitaleita tulee yhdeksän tai enemmän arvosana on erinomainen!”

Myrsky-ryhmän hallikausi ei lopu vielä tänä viikonvaihteena. Viikon päästä pidettäviin SM-hallimoniotteluihin on Myrskyläisistä neljä uhonnut osallistuvansa.

Aikataulu ja ilmoittautuneet