Uudistunut Finlandia Marathon sai kiitosta

Valon Kympin nopein Miika Takala

Valon Kympin nopein Miika Takala

Ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä järjestetty 26. Finlandia Marathon sai osallistujien keskuudessa hyvän vastaanoton. Perjantai-iltana järjestetty Valon Kymppi, lauantaina juostu Jyväskylän lukioiden yhteinen Lukio Run ja ennestään tutut puolimaraton ja maraton keräsivät yhteensä ennätykselliset 4500 ilmoittautunutta. Myös tapahtumakeskukseksi vaihtunut Paviljonki sai kiitosta avarampien tilojen ja juoksijoiden paremman näkyvyyden ansiosta. Sää tämän vuoden tapahtumassa oli jälleen lähes ihanteellinen: perjantai-iltana keli oli kuulas ja tyyni (15°C) ja suorastaan kesäisenä lauantaina mittari kohosi 20 asteeseen ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta.

Perjantain Valon Kympillä nopein oli JKU:n Miika Takala kauden parhaallaan 31.42. Naisista vauhdikkain oli N19-sarjan Aino Kivenmäki (Kuortaneen Kunto) ajalla 38.18. Yleisen sarjan paras Katja Mustonen (Koiviston Kipinä) kellotti ajan 39.01. M19-sarjan voittajana palkittiin JKU:n Eemil Helander. Eemilin aika oli hänen ennätyksensä 36.01.

Lauantaiaamun Lukio Runissa toista tuhatta lukion opiskelijaa tai henkilökuntaan kuuluvaa kiersi 5km:n tai 10km:n reitin. 5km:lla nopein oli Urho Pynnönen Schildtin Lukiosta ajalla 20.32. 10km:n paras oli Osmo Polas (Lyseon Lukion henkilökunta) ajalla 42.23.

Maratonilla miesten sarjan voittoon juoksi kotkalainen Ole Halonen ajalla 2:37.19. Naisten sarjassa parasta vauhtia piti Vihti Triathlonin Elina Junnila, jonka voittoaika oli 2:54.34.

Puolimaraton oli jälleen Finlandian suosituin matka. Miesten ja naisten sarjojen voitot menivät järjestävän seuran JKU:n juoksijoille. Miehissä Konsta Vilkman kellotti päivän nopeimman ajan 1:14.31. Vilkman paransi viime vuoden Finlandialla juoksemaansa ennätystään lähes 1,5 minuuttia. Naisten sarjan voittoon juoksi Tiina Föhr ajalla 1:23.30, joka on myös hänen ennätyksensä.

Ensi vuonna Finlandia Marathon järjestetään 16.-17.9.2016.

TULOKSET
VALOKUVIA (perjantai)
VALOKUVIA (lauantai)