JKU seuraottelun voittoon

Sunnuntaina 17.5 järjestettiin Espoon Leppävaaran kentällä ensimmäinen seuraottelu, jossa kisailivat kovat nuorisourheiluseurat Jyväskylän Kenttäurheilijat, HIFK Friidrott, Seinäjoen Seudun Urheilijat ja Espoon Tapiot. Uuteen otteluun kuuluivat sarjat P/T11-17 ja lajeina oli kaksi viestiä ja muutama henkilökohtainen laji per sarja.

Kilpailuun lähdettäessä iso ja kova nuorisoseura Espoon Tapiot tiedettiin olevan vahva vastustaja kotikentällään. HIFK ja SSU eivät saaneet otteluun mukaan riittävän suurta osanottoa lajeihin, joten heistä ei ainakaan paperilla ollut koviksi haastajiksi. Kilpailu JKU:n ja Tapioiden kesken oli tasainen ja säilyi kutkuttavan jännittävänä ottelun viimeiseen lajiin asti.

Viimeisen lajin jälkeen näytti hetken siltä, että seuraottelu olisi päättynyt tasapisteisiin. Säännöissäkään ei ollut määritelty, kuinka tasapisteissä voittaja olisi ratkaisu. Hetken jo suunniteltiin valmennuspäällikkö Jarkko Finnin ja Tapioiden yleisurheilujaoston puheenjohtajan Esko Kuhan keskinäistä kisaa 400 metrin matkalla otteluvoiton ratkaisemiseksi, mutta tarkistuslaskennassa löytyi virhe JKU:n eduksi ja näin ensimmäinen seuraottelu kääntyi JKU:n voitoksi kahden pisteen erolla.

Ensi vuonna neljän seuran seuraottelu kisaillaan toukokuussa Jyväskylässä. Lajiohjelmaa kierrätetään siten, että ensi vuonna kukin ikäryhmä kilpailee eri lajeissa kuin tänä vuonna.

Pisteet: JyväskKU 346, EspTa 344, HIFK 179, SeinäjsU 179.

Tulokset

Videoita pikaviesteistä ja aitajuoksuista