Aikuisurheilijat kilpailevat yleisurheilun Suomen hallimestaruuksista

Aikuisurheiluliiton (ent veteraaniurheilu) yleisurheilun SM-hallikilpailut järjestetään tulevana viikonvaihteena Jyväskylän Hipposhallissa. Aikuisurheiluliiton Suomen mestaruuksista kilpailtiin Jyväskylässä viime kesänä Harjulla ja nyt ovat vuorossa siis hallimestaruuskisat. Edellinen vastaava kilpailu on Jyväskylässä käyty vuonna 2005.

Kilpailuihin on ilmoittautunut kaikkiaan 727 urheilijaa, jotka tekevät viikonvaihteen aikana yli 1500 lajisuoritusta. Suurin edustus on isäntäseura JKU:sta, josta mukana peräti 73 urheilijaa.

Uutuutena kilpailujen yhteydessä on myös Terveystori, jossa tarjolla on terveyteen liittyvää informaatiota, lihaskuntotestejä sekä mittauksia. Yhteistyökumppaneina ovat mm. LIKES, TAYS, COXA, Ikäinsituutti ja Killerin liikuntakeskus.

Nimekkäitä ja menestyneitä urheilijoita

Aikuisurheilun SM-hallien osallistujista voidaan poimia useita mielenkiintoisia nimiä. Mukana on entinen ministeri, olympia- ja EM-mitalisti Antti Kalliomäki M65 seiväshypyssä. N80 sarjassa kilpailee yleisurheilun hakaurheilija numero 117 Eila Mikola, joka on ilmoittautunut 60 metrille, pituuteen, kuulaan sekä painonheittoon.

Maailmanennätystä hallussaan pitäviä urheilijoita on mukana mm. Kirsi Koro N35, Leo Saarinen M85, Ilmari Koppinen M95, Vesa Mäki M65, Emilija Manninen N30 (ME 400 aj. kuulovammaiset) sekä Kunto Viiru M70 ME-korkeuskisojen määrässä.

Suomen yleisurheilun arvokisaurheilijoita on mukaan ilmoittautunut Samsa Tuikka, Esko Kuutti, Risto Ivanoff sekä Asta Ovaska. Kalevankisavoittajia kilpailee mm. Matti Nieminen, Kati Siltovuori. Isä –poika Stig ja Dag Bäcklund sekä Jukka ja Miikka Järvenpää.

 

Aikuisurheiluliiton SM-hallit alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10. Yleisöllä on halliin vapaa pääsy.

 

Kilpailun johtaja Esa Kaihlajärvi p. 044 5703 875

Pääsihteeri Teemu Airaksinen p. 050 5338 628

Lisätietoa: https://www.jku.fi/halli-sm2015/