Nuorten SM-halleista tuliaisina 11 mitalia‏

JKU:n urheilijat saavuttivat nuorten SM-halleista Turusta kaikkiaan 11 mitalia. Kisojen mitalikuningattareksi nousi N19-sarjassa kilpaileva Emma Koistinen, jolla oli kotiin tuomisina kolme SM-mitalia. Paraatimatkallaan 60 metrin aidoissa Emma juoksi ajan 8,59, joka riitti SM-kultaan ennen Tampereen Pyrinnön Jessi Landströmiä 8,75. Sileillä pikajuoksumatkoilla Koistinen kellotti 60 metrillä uuden ennätyksensä 7,76 ja 200 metrillä ajan 25,84, joista molemmista ojennettiin palkinnoksi SM-hopeaa.

Toivola tehtaili kolme ennätystä

JKU:n mitalikuningas oli vastaavasti M17-sarjan Julius Toivola, jonka viikonlopun talkoot palkittiin kolmella mitalilla.  Julius aloitti mitalien metsästyksen kolmiloikassa, jossa nuori mies rikkoi ensimmäistä kertaa 14 metrin rajan tuloksellaan 14,15. Palkintona ennätyshypystä oli SM-kultaa.

Julius oli ennätysvireessä myös 60 metrin pikapyrähdyksessä, jossa finaaliaika 7,24 riitti SM-pronssiin (ve 7,21 oma ennätys). Ennätys- ja mitalitehtailu jatkui edelleen sunnuntain pituushypyssä, jossa Toivola venytti SM-pronssin arvoisesti tuloksen 653. Valmentajaisä Jarkko Toivolan mukaan edellytykset 670 ponkaisuun olisivat olleet olemassa ensimmäisellä hypyllä, mutta tämän jälkeen viikonlopun tehtailu alkoi jo painaa jaloissa.

Mäkinen ja Lakka odotetut mestarit

Viikonvaihteen kenties kovatasoisimmista tuloksista JKU:laisittain vastasivat 22-sarjalaiset Emmi Mäkinen ja Elmo Lakka, jotka molemmat täydensivät palkintokaappiaan odotetusti SM-kultamitaleilla. Mäkinen hyppäsi pituushypyssä uuden Kesyn piirinennätyksen 634, joka jää vaivaiset 6 senttimetriä EM-hallien tulosrajasta. Elmo Lakka aitoi 60 metrin aitojen finaalissa 8,04 (ae 7,96).

Aiturinuorukaiset SM-hopealla

M19-sarjassa Ilari Manninen aitoi uudeksi ennätyslukemikseen 8,04. Entinen ennätys parani kuusi sadasosasekuntia. Voiton korjasi Liedon Parman Valtteri Kalliokulju sadasosa sekuntia paremmalla (8,03) ajalla.

M17-sarjan vastaavalla matkalla Miska Sundberg aitoi niin ikään SM-hopeaa ennätyksellään 8,12. Voiton korjasi selvästi KeskiUYU:n Vertti Vertala ajalla 7,95.

JKU:n mitalisaalis täydentyi sunnuntaina vielä N22-sarjan kolmiloikassa, jossa Salli Kokkinen loikki 12,11, joka palkittiin SM-pronssilla.

Kaiken kaikkiaan JKU:n urheilijat ovat pokanneet ennätysmäiset 20 (9+6+5) SM-mitalia ennen SM-moniotteluita.