Jyväskylä Indoor Games D-5 days‏

Yleisurheilun kansainväliset hallikilpailut Jyväskylän Hipposhallissa käydään lauantaina 7. helmikuuta klo 14.30 alkaen. Esilajit käynnistyvät jo klo 11.

Aloitamme JIG:n laji- ja urheilijaesittelyjä aikataulun mukaisessa järjestyksessä. Ensimmäisenä ovat vuorossa naisten pituushyppy, seiväshyppy sekä miesten 60 metrin juoksu.

Naisten pituushyppy (klo 14.30)

Naisten pituushypyn hallitseva Suomen mestari, JKU:ta edustava Emmi Mäkinen avasi pituushypyn hallikautensa menneenä viikonloppuna kauden kotimaisella kärkituloksella 620. 21-vuotiaan hyppääjän ennätys ulkokentiltä on 633 viime kesän Keuruun juhannuskisoista.

Vastaansa Mäkinen saa Venäjän Anna Klyashtornayan, joka pitää hallussaan Euroopan hallitilaston 25. sijaa tämän kauden noteerauksellaan 638. Klyashtornayan ennätys ulkoradoilta on huikea 711 hypättynä Moskovassa vuonna 2012. Sisähallissa venäläinen on lentänyt vuonna 2011 Krasnodarissa 689. Anna Klyashtornaya: http://www.european-athletics.org/athletes/group=k/athlete=125014-klyashtornaya-anna/index.html

Kotimaista väriä naisten pituuteen tuo Vasa IS:n Sanna Nygård, joka vuosi sitten Hipposhallissa hyppäsi halliennätyksensä 617. Ulkona Nygård on leiskauttanut 620. Nygård on hallitseva pituushypyn Suomen mestari Rovaniemen halli-SM-kilpailuista.

SUL:n tulosraja EM-hallikilpailuihin 640.

Naisten pituushyppy osallistujat:

Heta Haapala Tampereen Pyrintö
Maria Huntington Tampereen Pyrintö
Anna Klyastornaya Venäjä
Elina Kostiainen Vihdin Viesti
Emmi Mäkinen Jyväskylän Kenttäurheilijat
Sanna Nygård Vasa Is
Sini Toivola Jyväskylän Kenttäurheilijat
Sara Vorselman Helsingin Kisa-Veikot

 

Naisten seiväshyppy (klo 14.30)

Jyväskylä Indoor Gamesin yksi odotetuimmista lajeista on naisten seiväshyppy. Suomen ennätysnainen Minna Nikkanen saa vastaansa maailmantilaston kolmosen venäläisen Angelina Zhuk-Krasnovan. Zuk-Krasnova hyppäsi 15.1. Novocheboksarskissa halliennätyksensä 466. Ulkokentiltä löytyy ennätystulos, huikea 470 hypättynä Tampereella vuonna 2013. Erikoisuutena vielä huomio, että tauantaina 7.2. Anna Zhuk-Krasnova viettää 24. syntymäpäiväänsä Jyväskylä Indoor Gamesin merkeissä. Anna Zhuk.Krasnova:

http://www.european-athletics.org/athletes/group=z/athlete=129835-zhuk-krasnova-angelina/index.html

Minna Nikkanen on tällä kaudella taivuttanut seivästä 440 Pajulahden talvikarnevaaleilla. Nikkasen Suomen halliennätys on 460 Pariisista vuonna 2011 ja ulkokenttien SE 452 viime kesän Suomi-Ruotsi-maaottelusta. Minna Nikkanen pitää hallussaan Hipposhallin halliennätystä 441 vuodelta 2013. Tulosraja Prahan EM-halleihin on 440.

Naisten seipäässä on mukana myös tuoreet Suomen ennätyshyppääjät Oulun Pyrinnön Elina Lampela ja Salon Vilppaan Wilma Murto. Murto hyppäsi Turussa 31.1. N17 ja N19 sarjojen Suomen ennätykseksi 431 ja Elina Lampela pisti päivää myöhemmin Oulussa vielä sentin paremmaksi 432. Sekä Lampela että Murto ovat molemmat vasta 16-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia.

Naisten seiväshyppy, osallistujat:

Monika Ahonen Jyväskylän Kenttäurheilijat
Erica Hjerpe Vasa Is
Elina Lampela Oulun Pyrintö
Wilma Murto Salon Vilpas
Minna Nikkanen Someron Esa
Laura Ollikainen Varkauden Kenttä-Veikot
Jatta Salmela Vasa Is
Aino Siitonen Helsingin Kisa-Veikot
Angelina Zhuk-Krasnova Venäjä

Miesten 60 m (alkuerät 14.45, loppukilpailu 15.40)

Miesten 60 metrillä ei nähdä kansainvälisiä vieraita, mutta sen sijaan kaikki kotimaiset huiput ovat mukana viivalla lukuun ottamatta nuorta Lauri Tuomilehtoa. Suomen tämän kauden hallitilaston kärkinimi on Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala ajallaan 6,79. Tilastokakkonen Valkealan Kajon Visa Hongisto on tykittänyt 6,81 ja nelonen Otto Ahlfors 6,84.

Hipposhallin halliennätys on 6,72, jonka ovat jakavat Toholammin Urheilijoiden Samsa Tuikka vuoden 1999 SM-halleista ja Visa Hongisto 2013 SM-halleista. Lauantain jälkeen nämä lukemat saatetaan siirtää historian lehdille. Prahan EM-halleihin matkalippu irtoaa ajalla 6,70.

Miesten 60 m osallistujat:

Ville Aarnivala Tampereen Pyrintö
Otto Ahlfors Ikaalisten Urheilijat
Valtteri Ahtamo Jyväskylän Kenttäurheilijat
Lauri Alasaukko-Oja Tampereen Pyrintö
Visa Hongisto Valkealan Kajo
Viljami Kaasalainen Mikkelin Kilpa-Veikot
Juho Kaihlajärvi Jyväskylän Kenttäurheilijat
Lauri Kirkkola Turun Urheiluliitto
Markus Kiuru Kouvolan Urheilijat
Markus Koivula Tampereen Pyrintö
Elmo Lakka Jyväskylän Kenttäurheilijat
Samuli Lehtinen Lahden Ahkera
Petteri Monni Jyväskylän Kenttäurheilijat
Ville Myllymäki Kankaanpään Seudun Leisku
Heikki Nieminen Janakkalan Jana
Niko Nyman Valtimon Vasama
Kasperi Pöntinen Ristiinan Urheilijat
Eetu Rantala Pudasjärven Urheilijat
Olli Rantanen Tampereen Pyrintö
Samuli Samuelsson Ikaalisten Urheilijat
Markus Skyttä Kouvolan Urheilijat
Jari Suikka Viipurin Urheilijat
Tatu Vähäkangas Jyväskylän Kenttäurheilijat
Jonathan Åstrand If Kraft