Nähdäänkö Kalevan Maljassa ratkaisu tulevan viikonvaih​teen SM-kisoiss​a?

Tulevana viikonvaihteena kilpaillaan yleisurheilun Suomen mestaruuksista 16-17-vuotiaiden sarjassa Kotkassa ja 14-15-vuotiaiden sarjassa Raisiossa. Kisa on mukana oleville urheilijoille kesän ehdoton kohokohta ja Kotkan kisoissa Suomen mestaruuksien lisäksi panoksena on myös Kalevan Malja pisteitä, joita on jaossa peräti 1584.  Tämän SM-viikonlopun jälkeen Kalevan maljaan vaikuttavia kilpailuja on jäljellä enää kaksi, SM-moniottelut ja maraton, joista yhteensä jaetaan 310 pistettä. Nuoremman 14-15-vuotiaiden SM-kilpailujen pisteet vaikuttavat puolitettuina yleisurheilun seuraluokitteluun, mutta ei Kalevan Maljaan.

Kotkan SM-kilpailuihin JKU:lta lähtee iskukykyinen 25 urheilijan joukko. Tämä ryhmä tavoittelee henkilökohtaisen menestyksen lisäksi myös parannusta viime vuotiseen pistesaldoon, joka oli 61 pistettä.

Ilari Manninen tavoittelee kolmea Suomen mestaruutta

JKU:n urheilijoista peräti kuusi sijoittuu 16/17-ikäluokkassa kolmen parhaan joukkoon tilastoissa. Suurimmat mitaliodotukset kohdistuvat kenties Ilari Manniseen, joka pitää tilastokärkeä sekä M17 sarjan 110 metrin aitajuoksussa (14,08) että 400 metrin aidoissa (54,99). Tämän lisäksi Manninen kilpailee Kotkan SM-kisoissa pituushypyssä, jossa tulos 681 oikeuttaa tilastojen toiseen sijaan.

M17-sarjassa kilpailee myös Aaron Savolainen, joka pitää hallussaan 100 metrin tilastokolmostilaa ajallaan 11.14. Kotkassa Savolainen kilpailee myös 200 metrin matkalla.

Kilpailemisen yleisurheilussa vasta tänä vuonna aloittanut Inari Heikkinen pitää hallussaan N17-sarjan kolmatta tilaa sadalla metrillä (12,33) ja tilastokärkeä 200 metrillä (25,22).

Tilastokolmosia ovat Reetta Aaltonen 3-loikassa (12.10) sekä Hannamari Kinnunen moukarissa (61.91). M16-sarjassa kilpaileva Julius Toivola on tilastoissa pituushypyn kakkonen (655) ja 110 metrin aitajuoksun tilastoviitonen (15,37). Jokerina Toivola kilpailee vielä kolmiloikassa, josta häneltä puuttuu tilastonoteeraus tältä vuodelta.

–          Kotkassa meiltä on vahva urheilijajoukko mukana. Odotan, että JKU on kisojen paras seura ja tulemme siirtymään Kalevan Maljan johtoon viikonvaihteen aikana, kertoo valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

JKU:n ohella vahva panos Kotkan SM-kisoihin on odotettavissa Espoon Tapioiden urheilijoilta. Espoo on Kalevan Maljassa tällä hetkellä neljäntenä 233 pisteellä. Vuonna 2013 Tapiot oli 16/17-sarjan paras pisteseura 90 pisteellään. Kalevan Maljaa johtaa Turun Urheiluliitto 264 pisteellä, toisena on JKU 263 pisteellä ja kolmantena Tampereen Pyrintö 242 pisteellä.

14/15-sarjat kisailevat Suomen mestaruuksista Raisiossa

Raision 14/15-ikäluokan SM-kilpailuihin on ilmoittautunut 17 JKU:n urheilijaa. Myös tässä ikäluokassa jyväskyläläisille on odotettavissa useita kärkipään sijoituksia. Raisiossa käydään myös kenttälajien joukkuekilpailut, joissa JKU:lla on mukana hyviä joukkueita. Raision tuloksia ei huomioida Kalevan Maljassa, mutta yleisurheilun seuraluokitteluun ne lasketaan puolikkaina pisteinä. JKU johtaa seuraluokittelua 1067,25 pisteellä ja Turun Urheiluliitto on toisena 962,5 pisteellä.

Kalevan maljan tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?kausi=2014&ID=2

Seuraluokittelun tilanne: http://www.tilastopaja.fi/db/fi/seuraluokittelu.php?ID=1&kausi=2014