SM-maantiejuoksu lauantaina Vierumäellä

Ulkoratojen SM-kisakausi alkaa lauantaina maantiejuoksujen merkeissä Vierumäellä. Miehet ja naiset kilpailevat puolimaratonilla, 19- ja 17-vuotiaat 10 km matkalla. JKU:ta kisassa edustaa neljän urheilijan iskujoukko.

Miesten puolimaratonille osallistuvat Jaakko Nieminen ja Samu Nerg.  Nieminen on osoittanut kovaa kevätkuntoa Kuokkalan Kirmaisun 10 km voitolla sekä Karhu-viestin ankkuriosuuden nopeimmalla ajalla. Miehen ennätys puolikkaalla (1:09:45) on juostu vuonna 2011 Las Vegasissa. Myös Nerg on ollut ennätyskunnossa kevään aikana, mistä osoituksena uran ensimmäinen 35 minuutin alitus 10 kilometrillä Kuokkalan Kirmaisussa. Nergin ennätys puolikkaalla (1:23:02) on juostu viime vuoden Finlandia Marathonilla. Myös Miika Takala oli ilmoittautunut kilpailuun, mutta nivusvaivat estivät tällä kertaa kisareissun.

Naisten puolikkaalla JKU:n edustaja on Mari Hyyppä. Hyypän ennätys 1:29:45 on kahden vuoden takaa. M17-sarjan 10 kilometrilla JKU:ta edustaa Jussi Eskola, jonka viime kauden ennätys kyseiseltä matkalta on 37.38.

Kisasivut

Tulospalvelu