Jaakko Niemisen Jytky maantiejuoksun SM-kisoissa

Huikeaan kevätkuntoon päässyt JKU:n Jaakko Nieminen ällistytti maamme kestävyyspiirejä nappaamalla hopeisen mitalin maantiejuoksun SM-kisoissa Vierumäellä. Mitali on melko kokeneen Niemisen ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali kaikki sarjat ja kaikki lajit huomioiden. Pitkäjänteinen, intohimoinen ja määrätietoinen työ palkittiin uudella komealla ennätyksellä: entinen puolikkaan ennätys parani melkein kolmella minuutilla (1.09,45 vs. 1.06,59)! Niemisen valmentaja on JKU:n kestävyysjuoksun ”grand old man” Antero Liukkonen.

Maantiejuoksut onnistuivat nappiin myös muilta kisoihin osallistuneilta JKU:laisilta. Kaikki JKU:n juoksijat (Nieminen, Mari Hyyppä, Jussi Eskola ja Samu Nerg) juoksivat kisoissa ennätyksensä. Ari Nummelan valmentaman Jussi Eskolan yli 90 s ennätysparannus M17-sarjan kympillä palkittiin 8. sijalla.

Kisojen tulokset