JKU SM-hallien paras seura – Kultainen Juoksija Jyväskylään‏

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kärkiurheilijat toivat Rovaniemen SM-hallikilpailuista kaikkiaan kahdeksan mitalia. Mitali- ja pistesaalis (56) riitti selvästi parhaan seuran palkintoon, Kultaiseen Juoksijaan. Näin seura uusi viime vuotisen saavutuksensa, jolloin patsas ojennettiin ensimmäisen kerran jyväskyläläisten haltuun.

SM-hallien parhaimmaksi lajiksi nousi naisten 60 metriä lauantaina. Hanna-Maari Latvala löysi uuden vaihteen juoksuunsa ja paransi kauden parhaansa lukemiin 7.30, joka on samalla MM-raja Puolan MM-hallikisoihin. Latvalan takana Turun Urheiluliiton Nooralotta Neziri paransi ennätyksekseen 7,42 ja Helsingin IFK:n Jasmin Showlah 7,43. Finaalissa Neziri juoksi uudelleen 7,42 ja Showlah 7,45. Naisten ajat lupaavat hyvää ensi kesän Zurichin EM-kilpailuja ajatellen.

Latvala jatkoi kultamitali-tahdissa myös sunnuntaina. Rutiinimestaruus irtosi 200 metrin juoksulla ajalla 24,03 ja viestissä 4×190 m (Aidanpää, Latvala Koistinen, Laukka) 1.37,85. Rovaniemen hallin kaarteet ovat tunnetusti hankalia juosta, mutta siitä huolimatta Latvala rikkoi 200 metrin halliennätyksen, joka ennen oli hänen tädillään Sanna Kyllösellä ja Sari Eerolla 24,21. Myös JKU:n naisten viestiaika oli uusi halliennätys.

– Sopotin MM-halleja odotan mielenkiinnolla. Valmentaja Jousteen kanssa täytyy loihtia valmistautuminen siten, että tuliaisina olisi uusi halliennätys (nyk 7,25, Latvala pohtii viikonlopun urakointiaan.

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka nousi Suomen mestariksi myös yleisessä sarjassa. Viikkoa aiemmin hän oli juossut M22 mestaruuden silloin uudella ennätyksellään 8.00. Nyt Lakka juoksi jo alkuerässä 7,90. Finaalissa Lakka paransi ennätystään vielä kahdella sadasosalla aikaan 7,88 ja se riitti selvään mestaruuteen ennen Joona-Ville Heinää 8,02 (ae 8,01).

JKU:n SM-hallimitalistit ovat:

1. Hanna-Maari Latvala 60,200 m
1. Elmo Lakka 60 m aidat
1. Naiset 4×190 m

2. Petteri Monni 400 m
2. Osku Torro korkeus

3. Ida Aidanpää 60 m aidat
3. Minna Laukka 200 m

Mainittakoon, että miesten 4×190 metrin joukkue jäi viestissä 0,01 marginaalilla neljänneksi ja hopea sijastakin vain 0,04 sekuntia. JKU:n mitalisaalis Rovaniemeltä sivuaa viime vuotista ennätystä (8), mutta täpärällä oli siis, ettei tätäkin ennätystä olisi kirjattu uusiksi.

Rovaniemen SM-hallien tulokset